Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Cheer up με τη σωστή διατροφή

Cheer up με τη σωστή διατροφή

Αλήθεια πώς νιώθετε σήμερα; Θέλετε να ανεβάσετε την ψυχολογία σας; Μήπως θα θέλατε να αποδίδετε περισσότερο στη δουλειά σας;

 

Μπορείτε να το πετύχετε… με τη σωστή διατροφή!

 

Τα θετικά νέα που σας φέρνω είναι από τον τομέα της Νευροεπιστήμης. Σύμφωνα με τους ερευνητές ό,τι τρώμε επηρρεάζει θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή μας, την ενέργειά μας και άρα τη ζωή μας.

 

Ιδού μερικά από τα αποτελέσματα των πολυετών ερευνών, που μπορούμε όλοι να συμβουλευτούμε για να μεγιστοποιήσουμε τη διάθεσή μας και να κάνουμε την καθημερινότητά μας ομορφότερη.

 

Η εποχή που διανύουμε είναι ιδιαίτερη απαιτητική και στρεσογόνος και αυτό που έχουμε ανάγκη είναι περισσότερο γέλιο και θετική ψυχολογία!

 

  • Τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια, τα θαλασσινά και το λιναρόσπορο βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής διάθεσης, του άγχους και της κατάθλιψης.
  • Τα άτομα που καταναλώνουν συχνά τρανς λιπαρά, τα οποία περιέχονται σε χαμηλής ποιότητας έτοιμα τρόφιμα, επιβαρύνουν περισσότερο την ψυχική τους υγεία. Ακόμα και αν επιζητάτε οικονομικό φαγητό, μπορείτε να επιλέξετε υγιεινές λύσεις όπως όσπρια, μακαρόνια με ελαιόλαδο και τριμμένο τυράκι, κουλούρι Θεσσαλονίκης κ.α. και όχι λύσεις που θα βλάψουν την υγεία σας.
  • Οι επιστήμονες συνδέουν την κατάθλιψη με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Αυξήστε λοιπόν την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως, ξηρών καρπών, μπανάνας και μαύρης σοκολάτας πλούσια σε κακάο (προσοχή 10 γρ σοκολάτας είναι αρκετά!) και αποχωριστείτε την καταθλιπτική σας πλευρά.
  • Προσθέστε σουσάμι, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους και κρόκο Κοζάνης στα φαγητά και γίνετε πιο ευδιάθετοι.
  • Οι πιπεριές όπως και η πιπερόριζα (τζίντζερ) είναι ισχυρά βελτιωτικά της διάθεσης. Έχουν την ιδιότητά να ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος, να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και να επηρεάζουν την παραγωγή «καλών» ορμονών.
  • Το ελαιόλαδο οδηγεί σε μεγαλύτερο αίσθημα ψυχικής και νοητικής ευεξίας. Είμαστε λοιπόν πολύ τυχεροί που υπάρχει άφθονο στη χώρα μας!

 

[email protected]

Η Κία Καραγιάννη είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος, βοτανολόγος, life coach και ιδιοκτήτρια του Nutri Medical Hall, πρότυπης διαιτολογικής μονάδας, στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, παρακολούθησε επαγγελματικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED). Στη συνέχεια σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και έλαβε δίπλωμα Life Coach and Weight Loss Master Coach σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα κριτήρια από τον International Coach Federation (ICF). Έχει ολοκληρώσει σπουδές πάνω στο αντικείμενο της Ολιστικής Βοτανικής-Φυτοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία της διατροφής, τη διευθέτηση αρμονικής σχέσης μεταξύ ειδικού και ασθενούς αλλά και την πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας. Λαμβάνει μέρος σε σειρά συνεδρίων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωσή της πάνω σε θέματα διατροφής και well being. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το οξειδωτικό στρες και την αντιοξειδωτική διατροφή. Έχει διατελέσει καθηγήτρια Διατροφής σε δημόσια ΙEK του νομού Θεσσαλονίκης και έχει σχεδιάσει ειδικά μενού υψηλής ποιότητας για ξενοδοχεία. Δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή διατροφικής υποστήριξης σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.