Home / Good Life  / Τι φανερώνει η γεύση παγωτού που επιλέγουμε;

Τι φανερώνει η γεύση παγωτού που επιλέγουμε;

Κι όμως! Η γεύση παγωτού που επιλέγουμε σημαινει πολλά για τον χαρακτήρα μας, σύμφωνα με τους ειδικούς!

Αναρωτήθηκες ποτέ, γιατί επιλέγεις πάντα συγκεκριμένες γεύσεις παγωτού; Αν θεωρείς ότι είναι απλώς τυχαίο, έρευνες από το Smell and Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο, έρχονται να σε διαψεύσουν.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι αγαπημένες μας γεύσεις παγωτού φανερώνουν βασικές πτυχές του χαρακτήρα μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι γεύσεις που αγαπούσαμε από παιδιά, συνεχίζουν να είναι αυτές που επιλέγουμε ως ενήλικες.

 

Πολλά, άλλωστε, είναι τα δεδομένα της ενήλικης ζωής μας, που διαμορφώνονται και έχουν ως βάση την παιδική μας ηλικία.

 

Πάμε να δούμε αν κάποια από τις παρακάτω γεύσεις παγωτού είναι οι δικές σου αγαπημένες, και τι δείχνει για εσένα ως προσωπικότητα:

 

Αν είσαι λάτρης της βανίλιας

Πολλοί είναι εκείνοι που τη θεωρούν βαρετή. Άλλοι, πάλι, τη λατρεύουν και δεν την αλλάζουν με τίποτα. Μπορεί η κρέμα βανίλια να είναι μία απλή και κλασική γεύση, αλλά δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό για όσους την προτιμούν. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν ως αγαπημένη γεύση τη βανίλια, είναι παρορμητικοί και καθόλου συντηρητικοί. Έχουν υψηλή ενσυναίσθηση, και στηρίζονται περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική.

 

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας

Ίσως, η πιο αγαπημένη γεύση παγωτού για τους περισσότερους. Το παγωτό σοκολάτα επιλέγουν σύμφωνα με την έρευνα άτομα παθιασμένα, γοητευτικά και με θάρρος στο φλερτ. Αν πάλι επιλέγεις και κομμάτια σοκολάτας μέσα στη γεύση, τότε η γενναιοδωρία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό σου, ενώ φαίνεται ότι πετυχαίνεις πάντα τους στόχους που θέτεις.

 

 

Αν είσαι λάτρης της φράουλας

Για εσένα που αγαπάς τη γεύση φράουλα, η έρευνα έδειξε ότι είσαι αρκετά εσωστρεφής, αλλά και οπαδός της λογικής. Όσοι προτιμούν τη φράουλα στο παγωτό είναι ανεκτικοί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και πολύ αφοσιωμένοι στις σχέσεις τους.

 

Αν είσαι mix τύπος

Η έρευνα δείχνει ότι, αν επιλέγεις αρκετές διαφορετικές γεύσεις παγωτού στο ίδιο χωνάκι ή κυπελάκι, τότε έχεις τρομερή αυτοπεποίθηση. Σε χαρακτηρίζει η φιλοδοξία και ο ανταγωνισμός, ενώ δε δέχεσαι τους συμβιβασμούς. 

 

Αν είσαι λάτρης της γεύσης του καφέ

Όταν η γεύση του καφέ συνδέεται και με το παγωτό που επιλέγεις -εκτός από το ρόφημα- τότε σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα είσαι ένας άνθρωπος παθιασμένος, που ερωτεύεται εύκολα και ζει το “τώρα”. 

 

Η έρευνα έχει αρκετές ελλείψεις σε ό,τι αφορά κι άλλες γεύσεις. Αν, όμως, ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, ίσως, όντως διακρίνεις κάποια ταύτιση!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath