Home / Wellness  / Health  / Τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό

Τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό

Μήπως ο μεταβολισμός σας χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση;

Όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά και λίπος, το να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή είναι η πρώτη σας κίνηση. Για να μειώσετε την όρεξή σας μπορείτε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, ώστε να αισθάνεστε το αίσθημα κορεσμού. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε την υπερφαγία ή τα πολλά και άτακτα τσιμπολογήματα, κατά την διάρκεια της ημέρας. Όσο επιτυγχάνετε να τρώτε μικρές μερίδες φαγητού, εμποδίζετε την πρόσληψη πολλών θερμίδων. Ακόμη, για να κάψετε όσες περισσότερες θερμίδες γίνεται και να χάσετε κιλά, είναι ωφέλιμο να προτιμήσετε τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Όταν ο μεταβολισμός σας είναι σε εγρήγορση, είναι πιο εύκολο να χάσετε κιλά και πόντους. Ποιες τροφές ενισχύουν τον μεταβολισμό;  

 

Πράσινο τσάι.

Το πράσινο τσάι είναι απαλλαγμένο από θερμίδες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Η καφεΐνη που σας προσφέρει είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ακόμη, χάρη στις κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι, είναι ιδανικό για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το πράσινο τσάι, συμπεριλαμβάνεται σε πολλές δίαιτες.

 

 

Μούρα.

Τα μούρα είναι κατάλληλα για υγιεινή διατροφή καθώς είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Πλούσια σε φυτικές ίνες, επιβραδύνουν την διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να αισθάνεσθε το στομάχι σας γεμάτο για περισσότερα ώρα. Είναι ιδανικό συμπλήρωμα για πρωινό ή επιδόρπιο μαζί με γιαούρτι αλλά και για σνακ. Ακόμη, οι έρευνες δείχνουν ότι τα μούρα περιέχουν ορισμένες φυτικές ενώσεις που ονομάζονται φλαβονοειδή και μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή μιας ορμόνης που προάγει την καύση λίπους. Νόστιμα αλλά και υγιεινά, τα μούρα δίνουν αυτό το έξτρα boost που χρειάζεται ο οργανισμός.

 

Αυγά.

Είναι γνωστό πως τα αυγά είναι ίσως η πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη. Τα αυγά έχουν πολύ λίγες θερμίδες αλλά είναι ικανά να σας χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε σε μια δύσκολη μέρα. Με 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 70 θερμίδες, το αυγό είναι καταπληκτική επιλογή για πρωινό. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η κατανάλωση βραστών αυγών, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και ευνοεί την καύση του σωματικού λίπους.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!