Home / Good Life  / Bao bun για καλό σκοπό!

Bao bun για καλό σκοπό!

Το Thess Bao, το απόλυτο στέκι των bao bun lovers της Θεσσαλονίκης, συνεργάζεται με τρεις κορυφαίους Έλληνες chef, που ετοιμάζουν τρεις υπέροχες συνταγές για καλό σκοπό!

 

Τα αφράτα και λαχταριστά bao bun δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όπως και ο “ναός” τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Thess bao. Το αγαπημένο fine street food στέκι της πόλης υποδέχτηκε δυναμικά τον χειμώνα, με μια πρωτοβουλία που μας ενθουσίασε.

 

Τρεις από τους πιο δημιουργικούς και βραβευμένους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής μαγειρεύουν τα δικά τους bao bun για το Thess bao και, μάλιστα, για καλό σκοπό! Oι Άνταμ Κοντοβάς, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Γκίκας Ξενάκης μαγειρεύουν για το Ίδρυμα Μέριμνα για το παιδί. Κι εμείς θα έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε τις υπέροχες δημιουργίες τους μέχρι τις 13/11, βάζοντας το λιθαράκι μας στο σπουδαίο έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

 

Thess bao merimna

 

Head chef του Kobra και κριτής του Game of Chefs, ο Άνταμ Κοντοβάς είναι γνωστός για τη δημιουργική ματιά του στην ιαπωνική κουζίνα. Ψητό κοτόπουλο, πίκλες, φρέσκα μυρωδικά και μαγιονέζα miso συνθέτουν το BahnMi bao bun, που ετοίμασε για τους επισκέπτες του Thess bao και την ενίσχυση του Ιδρύματος Μέριμνα για το παιδί.

 

Ο Γκίκας Ξενάκης δε σταματά να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους και τεχνικές, για να αποτυπώνει την ελληνική γευστική παράδοση. Έτσι, ο Head chef του Aleria, κριτής του Top Chef και καθηγητής της Le Monde προτείνει bao bun με παραδοσιακά ζυμωμένα σουτζουκάκια, σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης, γιαούρτι και kimchi λάχανο.

 

thess bao xenakis

 

Η δημιουργία του πολυβραβευμένου chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη μάς ταξιδεύει στη Γαλλία και το μαγειρικό του ταλέντο απογειώνει το σύνολο. Κροκέτα πάπιας μαγειρεμένη με gastrique πορτοκαλιού, ψητά pac Choi και μαγιονέζα εσπεριδοειδών συνθέτουν την ξεχωριστή δημιουργία του chef patron του CTC restaurant.

 

thess bao tsiotinis

 

www.thessbao.gr
@Thessbao
thessbao

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin