To βιβλίο “À Table” είναι αφιερωμένo στη γαλλική κουλτούρα γύρω από το φαγητό, το ποτό και τη διασκέδαση.
H Αμερικανίδα Rebekah Peppler, συγγραφέας του βιβλίου “À Table”, μετακόμισε στο Παρίσι το 2015. Η ίδια, έχοντας σπουδάσει ζαχαροπλαστική στο French Culinary Institute της Νέας Υόρκης, αποφάσισε χρόνια μετά να μετακομίσει στην Πόλη του Φωτός. Στόχος της, οι επαγγελματικές ευκαιρίες που θα της δίνονταν.
Στην αρχή ήταν όλα ζήτημα δουλειάς. Στη συνέχεια, όμως, το Παρίσι δημιούργησε μέσα της μια εντελώς νέα αντίληψη, γύρω από το φαγητό. Όπως λέει, η Γαλλία τής δίδαξε ότι το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά, είτε εκείνοι βρίσκονται γύρω από ένα τραπέζι, είτε όχι.
Πολύ σύντομα, έχοντας κατανοήσει βαθιά την έννοια της γαλλικής φιλοξενίας, η Rebekah ξεκίνησε να οργανώνει κάθε εβδομάδα dinner parties, στο διαμέρισμά της στη Μονμάρτη. Αυτά ακριβώς τα γεύματα και οι ιδέες γύρω από τα μενού περιλαμβάνονται στο νέο της βιβλίο, “À Table: Recipes for Cooking + Eating the French Way“.
Στην ουσία το βιβλίο αφορά στη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών μαζί με φίλους, όπως ακριβώς κάνουν οι Παριζιάνοι.
“Το να βρεθώ μαζί με φίλους έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Κάθε πρωί πηγαίνω για ψώνια στην τοπική αγορά και ανοίγω ένα μπουκάλι κρασί στις 5 το απόγευμα. Οι φίλοι μου καταφτάνουν στις 6. Μετά το φαγητό, βγαίνουμε έξω όλοι μαζί, για να δούμε τον Πύργο του Eiffel να λάμπει”, λέει η συγγραφέας.
Μέσα στο βιβλίο “À Table” θα βρει κανείς συγκεντρωμένες όλες τις συνταγές της Rebekah Peppler. Όλες τους συνδέονται με μοναδικές αναμνήσεις, πού αλλού; Στην Πόλη του Φωτός.
Αν θες κι εσύ να τρως, να πίνεις και να διασκεδάζεις σαν γνήσι@ Παριζιάν@, αναζήτησε το βιβλίο εδώ.