Home / Good Life  / 7+1 travel trends του 2020

7+1 travel trends του 2020

Οι ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές τάσεις που θα υιοθετήσουμε.

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν trends στον τρόπο που ταξιδεύουμε; Οι τάσεις του 2020 έχουν ήδη διαμορφωθεί και δίνουν μια νέα προσέγγιση στα ταξιδιωτικά δεδομένα, δίνοντάς μας το έναυσμα για περισσότερες εμπειρίες.

 

1.Micro-cation όπως… vacation.

Ή αλλιώς ταξιδεύοντας για λίγες μόνο ημέρες, που καμιά φορά είναι υπεραρκετές για να δεις και να βιώσεις, ακριβώς όλα αυτά που θα σε “γεμίσουν” με το παραπάνω. Δυστυχώς, οι συνθήκες εργασίας και το απαιτητικό, καθημερινό πρόγραμμα δε μας επιτρέπουν να οργανώσουμε από πιο νωρίς τις πολυήμερες διακοπές, που όλοι ονειρευόμαστε. Εδώ, όμως, ισχύει, ότι καμιά φορά η ποιότητα υπερισχύει της ποσότητας. Τρεις με τέσσερις ημέρες, κάτι σαν power nap των διακοπών, αρκούν για να αλλάξετε παραστάσεις και να πάρετε τις απαραίτητες ανάσες αλλαγής περιβάλλοντος. Στα plus; Δε θα νιώσετε να βαριέστε ούτε λεπτό!

 

2.Ταξιδιώτική “μεταμόρφωση”.

Αν έχετε δει την ταινία “Eat Pray Love” με την Julia Roberts, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε! Πρόκειται για τα ταξίδια εκείνα, στα οποία μπορούμε έστω και για λίγες ημέρες να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, μέσα από δραστηριότητες, με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, με έναν σκοπό που ξεπερνά τα στενά όρια της επιφανειακής διασκέδασης. Πιστέψτε μας. Μετά από ένα τέτοιο ταξίδι, θα έχετε βιώσει μια εμπειρία ζωής.

 

 

3.Ταξίδι με κατοικίδια

Για εσάς που έχετε κατοικίδιο και έχετε κουραστεί να πρέπει να το αποχωρίζεστε σε κάθε σας ταξίδι, σας έχουμε καλά νέα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα τουριστικά καταλύματα των τελευταίων ετών, έχουν δημιουργηθεί έτσι, ώστε να δέχονται κάθε είδους κατοικίδιο, με τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν πιο χαρούμενοι από ποτέ… check-in!

 

 

4.Ξενοδοχεία για vegan

Μετά τα vegan εστιατόρια ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθούν και τα πρώτα vegan ξενοδοχεία. Ο χαρακτηρισμός “vegan” δεν έχει να κάνει μόνο με την κουζίνα την οποία προσφέρουν αλλά με μία συνολική οικολογική προσέγγιση στις υπηρεσίες τους, όπως την αντικατάσταση προϊόντων και υλικών ζωικής προέλευσης στα δωμάτιά τους (μαλλί, μετάξι, πούπουλα) και τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για τις λειτουργίες τους. Σύμφωνα με επίσημη έρευνα, το 25% των Βρετανών πρόκειται να υιοθετήσουν τη vegan φιλοσοφία ζωής μέχρι το τέλος του 2025, οπότε μια τέτοια εξέλιξη είναι φυσιολογικό να δημιουργεί νέα ταξιδιωτικά δεδομένα.

 

 

5.Λιγότερο δημοφιλείς προορισμοί

Ο λεγόμενος “υπερτουρισμός” δηλαδή η συγκέντρωση τεράστιου αριθμού ταξιδιωτών σε συγκεκριμένους προορισμούς, έχει αρνητικά περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να επιλέξετε μία όχι και τόσο δημοφιλή πόλη για το επόμενο ταξίδι, η οποία μπορεί να σας εκπλήξει με τις ομορφιές της; Guadalajara, Suzhou, Dubrovnik, Milwaukee, Porto και Belfast είναι μερικές επιλογές, για τις οποίες μπορείτε να κάνετε μια μικρή αναζήτηση.

 

6.Η μαγεία του τρένου

Είναι γνωστό ότι τα τρένα αποτελούν, ίσως, το πιο βιώσιμο μεταφορικό μέσο, ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις, αφήνοντας το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα πίσω του.  Παράλληλα μοιάζει η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να απολαύσετε τις φυσικές ομορφιές, που θα σας προσφέρει η θέα από το παράθυρο του βαγονιού σας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκδρομές Interrail, παρουσιάζουν τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια, κάτι που σίγουρα δεν οφείλεται μόνο στο χαμηλό κόστος τους. Το ταξίδι με τρένο έχει άλλη μαγεία και εμείς προσωπικά, το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

 

7.Εκτός εποχής

Μας αρέσει να καταρρίπτουμε στερεότυπα ακόμη και σε ό,τι αφορά τα ταξίδια. Ποιος είπε ότι η Ίμπιζα δεν είναι όμορφη την άνοιξη ή Ισλανδία το καλοκαίρι; Στα θετικά μια τέτοιας out of season επιλογής είναι το χαμηλότερο κόστος και η αποφυγή του πλήθους τουριστών. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και κάντε την ανατροπή!

 

7+1. Κρουαζιέρα, η εναλλακτική

Οι κρουαζιέρες εν έτει 2020, σίγουρα απέχουν πολύ από αυτό που μέχρι σήμερα νομίζατε. Τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν πολλά παραπάνω από όσα μπορείτε να φανταστείτε, όπως tattoo artists, μαθήματα yoga, clubs, spas και πολλά ακόμα. Μια ταξιδιωτική εμπειρία, η οποία μπορεί να σας χαρίσει πολλές και διαφορετικές εικόνες εκτός αλλά και… εντός πλοίου!

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath