Home / Family  / 6+1 πρωτότυπες δραστηριότητες για να μη βαρεθούν τα παιδιά στην παραλία

6+1 πρωτότυπες δραστηριότητες για να μη βαρεθούν τα παιδιά στην παραλία

Έτσι, μπορείτε να περάσετε μια υπέροχη μέρα, χωρίς άγχος και γκρίνιες στην παραλία!

Αν είστε γονεις σίγουρα ξέρετε ότι καλοκαίρι, εκτός από ελευθερία και διακοπές, σημαίνει και άπλετος χρόνος. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να ακούσεις αρκετές φορές τη φράση “Βαριέμαι!” Επειδή, όμως, οι διακοπές είναι και προνόμιο των γονιών, καλό θα ήταν και εκείνοι να λάβουν την ξεκούραση που τους αξίζει, ειδικά μετά από μια τόσο δύσκολη χρονιά. 

 

Αν, λοιπόν, αυτό που επιθυμείτε είναι μια πολύωρη παραμονή στην παραλία, αλλά χωρίς γκρίνια και άγχος για το πώς θα αποσχοληθούν τα παιδιά, αφού βγουν από τη θάλασσα, σας έχουμε την ιδανική λίστα!

 

Οι παρακάτω δραστηριότητες είναι δοκιμασμένες και σίγουρα μπορούν να απασχολήσουν το παιδί σας δημιουργικά. Φυσικά, για κάποιες από αυτές χρειάζεται και η δική σας συμβολή, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε το ίδιο ωραία και θα γεμίσετε το “βιβλίο” των κοινών σας αναμνήσεων .

 

1. Mυστήριο στην παραλία: Mια δραστηριότητα που σίγουρα κάθε παιδί θα αγαπήσει, αφού εμπεριέχει μυστήριο και αναζήτηση. Δημιουργήστε μια λίστα με αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς στην παραλία και στη συνέχεια αφήστε τα παιδιά να τα αναζητήσουν. Αφού βρίσκουν καθένα από αυτά, θα βάζουν ένα τικ στο κουτάκι που θα έχετε σχηματίσει. Όποιο παιδί τα βρει και τα τικάρει όλα, είναι ο νικητής! 

 

 

2. Ποδόσφαιρο αλλιώς: Σχηματίστε μικρούς και μεγάλους κύκλους στην άμμο, και τοποθετήστε δίπλα σε καθέναν ένα χαρτί, στο οποίο θα γράφετε πόσους πόντους κερδίζει αυτός που θα στοχεύσει σωστά. Μπορείτε εκτός από μπάλα να χρησιμοποιήσετε βότσαλα ή ακόμα και κοχύλια. Εκείνος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους κερδίζει… παγωτό!

 

3.Beach Bowling: Γίνεται bowling χωρίς κορίνες και διάδρομο; Αν έχεις φαντασία και δημιουργικότητα όλα γίνονται! Θα χρειαστείτε 6 πλαστικά ποτήρια τοποθετημένα σε σχήμα πυραμίδας (3 στη βάση, 2 στη μέση και 1 στην κορυφή)  και ένα μπαλάκι του τένις, που θα λειτουργεί ως το μέσο για να ρίξετε τα ποτήρια. Όποιος τα ρίξει όλα, κερδίζει ένα ποτήρι γεμάτο χυμό ή γρανίτα!

 
 

4. DIY ηλιακό ρολόι: Tα παιδιά τρελαίνονται για κατασκευές, ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν φυσική και πείραμα. Δημιουργήστε το δικό σας αυτοσχέδιο ηλιακό ρολόι με υλικά της θάλασσας, όπως θαλασσόξυλα και πέτρες. Κάθε ώρα τα παιδιά θα πρέπει να τοποθετούν μια στοίβα από πέτρες στην άκρη της σκιάς που σχηματίζει το ξύλο. Καθώς η μέρα θα περνά, η σκιά θα μετακινείται κυκλικά, όπως οι δείχτες του ρολογιού. Το σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθούν με αυτήν τη νέα παρατήρηση!

 

 

5. Μουσικές  πετσέτες: Nέο twist στις κλασικές μουσικές καρέκλες! Τοποθετήστε κυκλικά πολλές πετσέτες θαλάσσης -με μία λιγότερη σε σχέση με τα άτομα που θα παίξουν- και βάλτε μουσική. Κάθε φορά που η μουσική θα σταματάει, θα πρέπει όλοι να βρίσκουν μια διαθέσιμη πετσέτα να ξαπλώσουν. Εκείνος που δε βρίσκει πετσέτα θα αποκλείεται από το παιχνίδι. Κάθε φορά αφερείτε από μια πετσέτα, ακριβώς όπως συμβαίνει στις μουσικές καρέκλες. 

 

6. Έργα τέχνης πάνω σε πέτρες: Aν το παιδί σας αγαπάει τη ζωγραφική  τότε μιλάμε για την ιδανική δραστηριότητα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε μαζί σας στην τσάντα θαλάσσης τις μπογιές, τις οποίες αγαπάει να χρησιμοποιεί (τέμπερες, μαρκαδόρους κ.α) και να αναζητήσετε λείες, μεγάλες πέτρες, οι οποίες θα γίνουν καμβάς για τις δημιουργίες του. Απλό αλλά σούπερ δημιουργικό!

 

 

6+1. Φτιάξτε και πετάξτε τον δικό σας χαρταετό: Ποιος είπε ότι πετάμε χαρταετό μόνο την Καθαρά Δευτέρα; Πάρτε μαζί σας σπάγκο και ένα κομμάτι ελαφρύ ύφασμα. Μαζέψτε θαλασσόξυλα και συνθέστε τον δικό σας χαρταετό. Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά προσπαθήστε να τον κάνετε να απογειωθεί. Μια δραστηριότητα που θα σας φέρει κοντά και θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές!

 

 

Stay cool, stay creative!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath