Home / Family  / Τσάντα παραλίας: Τι πρέπει να έχει μαζί της μια μαμά;

Τσάντα παραλίας: Τι πρέπει να έχει μαζί της μια μαμά;

Aυτή είναι η λίστα με όσα είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε στην παραλία αν είστε μαμά. Όλα τα must-have για την τσάντα παραλίας!

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί εμείς οι μαμάδες στη δυσάρεστη θέση, να χρειαζονται κάτι τα παιδιά στην παραλία και να μην το έχουμε; Ειδικά όταν η θάλασσα είναι μακριά από το σπίτι, το σενάριο είναι ακόμη χειρότερο. Τι πρέπει, όμως, να έχει η τσάντα παραλίας, ώστε να μη χρειαστεί να μετακινηθούμε ούτε εκατοστό;

 

 Πάμε να δούμε μαζί μια λίστα με όσα θα σας φανούν σίγουρα, όχι απλώς χρήσιμα, αλλά απαραίτητα!

 

Αντηλιακό υψηλού δείκτη και καπέλο

To νούμερο ένα στη λίστα της τσάντας παραλίας, όταν μιλάμε για παιδιά. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο πιο ευαίσθητη είναι η παιδική επιδερμίδα. Σε καμία περίπτωση δε θέλετε να τελειώσει μια όμορφη μέρα στην παραλία με ηλίαση και εγκαύματα. Για να μην κουβαλάτε μεγάλο βάρος, επιλέξτε ένα αντηλιακό 2 σε 1 για σώμα και πρόσωπο. Καλό θα ήταν, επίσης, το παιδί να φοράει το καπέλο του και μέσα στη θάλασσα.

 

Δεύτερη πετσέτα και μαγιό

Απαραίτητα, ειδικά όταν έχετε σκοπό να μείνετε για πολλές ώρες στην παραλία. Θα ήταν καλό το παιδί να αλλάζει το βρεγμένο μαγιό, για να αποφευθούν κρυώματα και ουρολοιμώξεις. Επίσης, συχνά οι πετσέτες δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν. Καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα μία εφεδρική.

 

 

Υγρά μαντιλάκια

Μπορούμε να σκεφτούμε εκατοντάδες λόγους, για τους οποίους θα σας φανούν χρήσιμα. Λίγο η άμμος, λίγο οι λεκέδες από το σνακ… Πάρτε μαζί σας ένα πακέτο τουλάχιστον και θα μας θυμηθείτε!

 

Πολλά κουβαδάκια!

Πάντα μα πάντα θα ζητήσουν το κουβαδάκι που δεν έχουμε! Φροντίστε να εξασφαλίσετε ότι έχετε μαζί σας όλα μα όλα τα αγαπημένα του παιχνίδια. Σίγουρα τα παιδιά απασχολούνται για πολλή ώρα με την άμμο, και αυτό θα σας χαρίσει στιγμές για να χαλαρώσετε και να διαβάσετε ένα βιβλίο.

 

 

Ψυγειάκι με σνακ και άφθονο νερό

Αν δεν έχετε σκοπό να καθίσετε σε κάποιο beach bar, ένα ψυγειάκι με νερό, φρούτα ή άλλα σνακ είναι απαραίτητο. Το νερό θα χρειαστεί σίγουρα, και χωρίς ψυγειάκι θα ζεσταθεί γρήγορα. Τα φρούτα μπορούν να δώσουν ενέργεια, μετά από τις πολλές βουτιές. Ρωτήστε τα παιδιά τι θα ήθελαν να φάνε στην παραλία και φροντίστε να μην τα ξεχάσετε.

 

Κουτί πρώτων βοηθειών

Στην παραλία μπορούν να συμβούν πολλά, από ένα τσίμπημα μέλισσας ή μέδουσας μέχρι ένας μικροτραυματισμός στα βράχια. Ένα καλά εξοπλισμένο μινι φαρμακείο περιλαμβάνει αμμωνία ή κάποια άλλη κρέμα για τσιμπήματα, τσιρότα, ιώδιο, επίδεσμο κ.ά.

 

Αντικουνουπικό

 Ωραίο το ηλιοβασίλεμα στην παραλία, αλλά συνοδεύεται πάντα από την εμφάνιση κουνουπιών. Απολαύστε κάθε στιγμή χωρίς τσιμπήματα και φαγούρα.

 

Καλές διακοπές!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath