Home / Family  / Πρωτότυπα και δημιουργικά παιχνίδια στην παραλία

Πρωτότυπα και δημιουργικά παιχνίδια στην παραλία

Με αυτά τα πρωτότυπα παιχνίδια μπορείτε να απασχολήσετε κάθε παιδί δημιουργικά, ώστε να μην ακούσετε τη λέξη “βαρέθηκα”.

Μπορεί τα παιδιά να λατρεύουν τη θάλασσα, αλλά είναι πολύ πιθανό να νιώσουν, αφού βγουν από τη θάλασσα, ότι βαριούνται. Σίγουρα, προσπαθούμε να αποφύγουμε κινητά και tablet, όμως, κάποια στιγμή η φαντασία μας εξαντλείται. Δημιουργήσαμε για εσάς μια λίστα με πρωτότυπα παιχνίδια παραλίας, ώστε τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά και να περάσουν όμορφα, χωρίς γκρίνιες και κλάματα.

 

Ακολουθούν 4+1 ιδέες, που πιστεύουμε ότι κάθε παιδί θα αγαπήσει.

 

1.Κυνήγι θησαυρού

Ποιο παιδί δεν αγαπάει το κυνήγι θησαυρού και το μυστήριο; Φτιάξτε ένα όμορφο σκηνικό πλάι στο κύμα και πλάστε μια ιστορία. Πείτε τους ότι είναι πειρατές και αναζητούν πάνω σε αυτό το νησί μαγικούς θησαυρούς, όπως ένα κοχύλι ή ένα διάφανο βότσαλο, τα οποία και πρέπει να βρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν μιλάμε για μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να κρύψετε κάπου τριγύρω -σε απόσταση που να μπορείτε να τα βλέπετε- ένα κουτί με ένα δώρο έκπληξη, το οποίο θα πρέπει να ψάξουν για να βρουν. Μέσα μπορεί να κρύβεται ο χάρτης για ένα επόμενο παιχνίδι θησαυρού.

 

 

2.Αγώνας με τα κουβαδάκια

Τα κουβαδάκια, εκτός από την κλασική χρήση τους, δίνουν ιδέες για πολλές ακόμα δραστηριότητες. Οι λεγόμενες “κουβαδοδρομίες” είναι μία από αυτές. Οι κανόνες λένε ότι όποιος γεμίσει πρώτος το κουβαδάκι του με άμμο ή νερό, και το κουβαλήσει μέχρι το τέρμα (εσείς θα το ορίσετε) είναι ο νικητής. 

 

 

3.Η μαγική πετσέτα

Χρειάζεστε μία πετσέτα και μία μπάλα θαλάσσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε δύο ομάδες των 4 ατόμων. Κάθε παιδί πιάνει από μία άκρη της πετσέτας. Στο κέντρο τοποθετείται η φουσκωτή μπάλα, με στόχο να την πετάξουν όσο πιο ψηλά γίνεται, τινάζοντας την πετσέτα. Η ομάδα που πετά πιο ψηλά την μπάλα είναι η νικήτρια.

 

 

4.Κορίνες στην άμμο

Μια παραλλάγη του γνωστού bowling. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί είτε σε ένα λέιο σημείο άμμου ή πάνω σε κάποιο deck. Eίτε έχετε μαζί σας κορίνες, είτε απλά μικρά μπουκαλάκια νερού, η διασκέδαση θα είναι ίδια. Μια μπάλα είναι αρκετή για στιγμές αληθινής διασκέδασης.

 

 

4+1.Μπουγέλο με μπαλόνια

Συνήθως, οι μαμάδες δεν αγαπούν το μπουγέλο, γιατί τα παιδιά γίνονται μούσκεμα, όπως και όλος ο χώρος γύρω τους. Τώρα, πλάι στο κύμα, δεν υπάρχει κανένα άγχος για το αν θα γίνουν όλα χάλια. Τα παιδιά λατρεύουν τα νερομπαλόνια κι ένα μπουγέλο στην ακροθαλασσιά είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα!

 

 

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath