Home / Good Life  / Τσίπουρο το άγιο!

Τσίπουρο το άγιο!

tsipouro
10 εκλεκτές ετικέτες τσίπουρου δίνουν ξεχωριστό άρωμα και γεύση στα καλοκαιρινά μας ανταμώματα!

 

Τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς; Με πάγο ή άνευ; Σκέτο ή σε cocktail; Ό,τι κι αν προτιμάμε, οι Έλληνες αποσταγματοποιοί φροντίζουν να μας δίνουν αμέτρητες επιλογές, εξελίσσοντας ευρηματικά το παραδοσιακό και αγαπημένο απόσταγμα. Επιλέξτε την αγαπημένη σας ετικέτα, καλή παρέα και εκλεκτό μεζέ και… στην υγειά σας!

 

Παλαιωμένο τσίπουρο Καρδάση

 

kardasi tsipouro

 

Το Παλαιωμένο τσίπουρο Καρδάση είναι ένα εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων μοσχάτου, που ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 18 – 24 μήνες. Χάρη στη συγκεκριμένη διαδικασία παλαίωσης, ο χαρακτήρας του τσίπουρου αλλάζει και αποκτά πιο φίνα αρώματα, πιο πλούσια γεύση και πολύ δυνατή επίγευση. Στο τελικό blend κυριαρχούν αρώματα φρέσκων φρούτων, βανίλιας, εσπεριδοειδών, μπαχαρικών, σοκολάτας και καπνού. Το ιδιαίτερο αυτό τσίπουρο έχει αποσπάσει “Διπλό Χρυσό” μετάλλιο στον ισραηλινό διεθνή διαγωνισμό Terravino.

 

Στίγμα τσίπουρο Τυρνάβου με στίγματα κρόκου

 

stigma tsipouro

 

Βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2015, το Στίγμα είναι ένα τσίπουρο εντελώς διαφορετικό γευστικά από ό,τι έχετε δοκιμάσει. Ξεχωρίζει αμέσως για το χρυσοκίτρινο χρώμα και τον πικάντικο χαρακτήρα του, που του χαρίζουν απλόχερα τα στίγματα σαφράν. Τα στέμφυλα του Μοσχάτου Τυρνάβου αποστάζονται σε σύγχρονους άμβυκες, αναδεικνύοντας άψογα τον αρωματικό χαρακτήρα του σταφυλιού, με την παρουσία του κρόκου να δίνει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες σε αυτό το μοναδικό απόσταγμα.

 

Το Δεκαράκι Μοσχάτο τσίπουρο Τυρνάβου

 

dekaraki mosxato

 

Φαίνεται πως η οικογένεια Βασδαβάνου είχε μεγάλα κέφια, όταν δημιούργησε το Δεκαράκι Μοσχάτο. Το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο, που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, “κλείνει” στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας. Κρυστάλλινο στην όψη, με καθαρό, έντονο άρωμα με νότες σύκου, σταφίδας, καρυδιού, τριαντάφυλλου και γαρύφαλλου, ξηρό και ζεστό στη γεύση και με πλούσιο σώμα, είναι ένα ισορροπημένο και πολύπλοκο απόσταγμα με μακρά επίγευση.

 

Τσίπουρο Οικογένειας Αποστολάκη χωρίς γλυκάνισο

 

apostolaki xoris

 

Μια value-for-money επιλογή για μερακλήδες, με άρωμα Μαγνησίας. Το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο της Οικογένειας Αποστολάκη, ακολουθώντας τη μακρά παράδοση, το μεράκι και την εμπειρία των Θεσσαλών αποσταγματοποιών, ξεχωρίζει για την εξαίρετη ποιότητα και τη γεύση του. Η πολλαπλή απόσταξή του από στέμφυλα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτο, οι συνθήκες ζύμωσης και η αναλογία των συστατικών είναι το μυστικό για ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα. Όψη διάφανη, μύτη απαλή, με νότες κίτρου, λεμονιού και κερασιού και στόμα που επικεντρώνεται στα εσπεριδοειδή και σε ίχνη βανίλιας.

 

Dorodouli Tsipouro Classico T

 

dorodouli classico T

 

Το Classico T της αποσταγματοποιίας Δωροδούλη είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα στεμφύλων με ανάλαφρο, ντελικάτο χαρακτήρα. Τα προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια της Βόρειας Ελλάδας υφίστανται ζύμωση σε δεξαμενές inox με σφράγιση κενού σε αίθουσα ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Το απόσταγμά τους ωριμάζει για 12 μήνες σε δεξαμενές inox. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα διαυγές απόσταγμα, με αρώματα θαλασσινής αύρας, γιασεμιού και σύκου, νότες παπάγιας, γλυκού κόκκινου πιπεριού και μαστίχας και απαλή, περίπλοκη επίγευση.

 

O/Purist tsipouro

 

o purist tsipouro

 

Αναγραμματισμός της λέξης τσίπουρο, το O/Purist είναι το δημιουργικό “απόσταγμα” δέκα ανήσυχων και ευρηματικών Ελλήνων bartender, που κατέκτησε το Silver Award στον διεθνούς κύρους διαγωνισμό αποσταγμάτων London Spirits Competition. Καινοτομώντας στη διαδικασία της απόσταξης, οι δέκα δημιουργοί του πρόσθεσαν επίπεδα πολυπλοκότητας, συνδυάζοντας Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Ugni Blanc σε μια γουλιά! Η όψη του είναι διάφανη. Στη μύτη κυριαρχούν ντελικάτες νότες εσπεριδοειδών και λευκών σταφυλιών, αχλάδι και μαύρο ψωμί. Στο στόμα μένει μια έντονη, πιπεράτη αίσθηση με μεταλλικότητα και ντελικάτες νότες από αχλάδι και λευκό σταφύλι. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για τα καλοκαιρινά σας cocktail!

 

Kanenas τσίπουρο Τσάνταλη

 

kanenas tsipouro

 

Ένα υπέροχο και πολυβραβευμένο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, από στέμφυλα της λευκής ποικιλίας Μαλαγουζιά. Λαμπερό στην όψη, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, ανθικά αρώματα βιολέτας και βοτανικές νύξεις από φασκόμηλο. Στο στόμα, χαρακτηρίζεται από απαλό αλκοόλ, λιπαρό σώμα, έντονη γεύση αποξηραμένου βερίκοκου και λεβάντας. Η επίγευση είναι μακρά και κομψή με έντονη παρουσία πιπεριού. Το τσίπουρο Kanenas αναδείχθηκε Καλύτερο Απόσταγμα στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2020, ενώ έχει αποσπάσει δύο χρυσά μετάλλια στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2019 και του 2020.

 

Old Spirit παλαιωμένο τσίπουρο Τυρνάβου

 

old spirit tsipouro

 

Προϊόν πολλαπλής απόσταξης, που διατηρεί τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Μοσχάτου. Με το άνοιγμα μιας φιάλης Old Spirit αναδύονται αρώματα βανίλιας, ξύλου, τριαντάφυλλου, μελιού και σοκολάτας. Το εκλεκτό αυτό απόσταγμα, με το κεχριμπαρένιο χρώμα, παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και χαρακτηρίζεται από δυνατό άρωμα και γεμάτη γεύση. Με την υψηλότερη βαθμολογία, έχει βραβευτεί με δύο χρυσά μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, το 2016 και το 2017.

 

Μαλαγουζιά μονοποικιλιακό απόσταγμα σταφυλής

 

malagouzia tsipouro

 

Το μονοποικιλιακό απόσταγμα σταφυλής από την ποικιλία Μαλαγουζιά είναι η δεύτερη και πολύ επιτυχημένη απόπειρα του Αποστακτηρίου Lost Lake στην παρασκευή μονοποικιλιακού αποστάγματος. Παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα, με τη ζύμωση και απόσταξη ολόκληρων σταφυλιών Μαλαγουζιάς. Τα σταφύλια δεν πιέζονται, ώστε ο χυμός να εκφράσει τον χαρακτήρα της ποικιλίας. Φρέσκο και ιδιαίτερα αρωματικό, με εξωτικά αρώματα ανανά και μάνγκο, γλυκόπιοτο και με ιδιαίτερα κομψή επίγευση.

 

Plantae τσίπουρο

 

plantae tsipouro

 

Εκλεκτό τσίπουρο από την ποικιλία Ασύρτικο, το Plantae της Συριανής αποσταγματοποιίας Μακρυωνίτη, αποστάζεται διπλά κατά την παραδοσιακή πρακτική. Είναι αρωματισμένο με εννιά αρωματικά βότανα της Σύρου και θυμίζει περισσότερο απεριτίφ, παρά τσίπουρο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ταιριάζει άψογα σε καλοκαιρινά cocktails. Στη μύτη πρωτοστατούν έντονα ανθικά και φυτικά αρώματα και νότες κηπευτικών, ενώ η επίγευσή του είναι ευχάριστη και μαστιχένια.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin