Home / Good Life  / Art & Culture  / Το Reworks Festival γιορτάζει 20 χρόνια ηλεκτρονικής μουσικής

Το Reworks Festival γιορτάζει 20 χρόνια ηλεκτρονικής μουσικής

Reworks Festival
Πέντε ημέρες γεμάτες μουσική και ψηφιακή τέχνη, πέντε ημέρες reworks!

 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα του, το Reworks Festival παρουσιάζει το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, ως ένα ζωντανό μέρος της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας μέρος σε διαφορετικά σημεία της πόλης, επιχειρώντας να αφηγηθεί διάφορες ιστορίες στους επισκέπτες του. Από την ανατολική πλευρά μέχρι τη δυτική Θεσσαλονίκη, το reworks.δημιουργεί σε κάθε του έκδοση γέφυρες κουλτούρας, προβολής γειτονιών, επιχειρώντας να σπάσει τα στερεότυπα, έχοντας ως κύριο σκοπό, πάνω από όλα, την ίδια τη.μουσική και την παρουσίαση της σχέσης της με τον χώρο και το αστικό περιβάλλον.

 

Κάθε χρόνο, το Reworks Festival μετατρέπει την πόλη της Θεσσαλονίκης.σε τόπο συνάντησης φίλων της προηγμένης μουσικής από την πόλη, όλη τη χώρα και όχι μόνο.

 

 

Το Reworks Festival επιστρέφει με 5ήμερο πρόγραμμα στις 18-22 Σεπτεμβρίου 2024. Φτάνοντας στο ορόσημο των δύο δεκαετιών της ύπαρξής του, η 20η έκδοση των reworks 2024 θα παρουσιάσει διαφορετικές πτυχές του ηλεκτρονικού ήχου,.αποτελώντας μια ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικότητας και έκφρασης, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ διαφορετικών σκηνών, γενεών και κανόνων.

 

Ο Cerrone ανοίγει την αυλαία

Για να γιορτάσει τα 2ο χρόνια του, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την πρώτη ημέρα του προγράμματός.του με κάτι διαφορετικό και μοναδικό,  φέρνοντας κοντά τις ρίζες της χορευτικής κουλτούρας από τις πίστες των ντισκοτέκ της δεκαετίας.του 70 μέχρι την θρυλική House σκηνή της Νέας Υόρκης. Έτσι, το Reworks Festival παρουσιάζει τον Cerrone, ηγέτη στην παγκόσμια μουσική σκηνή LOUIE VEGA,.ο οποίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το αγαπημένο του πρότζεκτ The Ritual στην Θεσσαλονίκη μαζί με την ΑΝΑΝΕ.

 

Ο Cerrone θεωρείται ως ο πατέρας της ντίσκο μουσικής και ο πρωτοπόρος του French Touch το οποίο ενέπνευσε όλο το Γαλλικό κύμα της house μέχρι τους Daft Punk και τους Justice. Hip Hop καλλιτέχνες όπως οι Beastie Boys και οι Run DMC έχουν χρησιμοποιήσει την μουσική του. 

 

 

Το “Supernature” θεωρείται ως το απόλυτο ντίσκο κομμάτι όλων των εποχών, τα “Give me all that you Got” και “Love in C Minor” να ακολουθούν αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη . Επιτομή η εμφάνιση του στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον περασμένο μήνα, όπου ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε υπό τους ήχους του. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές του reworks στην ιστορία του. 

 

Μέχρι στιγμής, τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί περιλαμβάνουν τους: Richie Hawtin και Ben Klock, στην ποικιλόμορφη ηχητική παλέτα των Μaceo Plex και KiNK, τους ARTBAT στα επιμελή και απόλυτα ακριβή set του Mano Le Tough και τον δυναμικό ήχο των Fjaak, αλλά και καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στο Reworks Festival, όπως οι Royksopp και ο Pablo Bozzi. Παράλληλα, θα κάνουν την εμφάνισή τους ο Ison, οι Momery, οι VaJohn και Myrophora, που θα συνοδεύονται από τους Εhohroma, Pinelopi και Indi Skullmors.

 

Οι χώροι διεξαγωγής

 

Στη φετινή επετειακή έκδοση των 20 ετών, διατηρεί μερικά από τα αγαπημένα του μέρη, αλλά προσθέτει και δυο νέους υπέροχους χώρους . Για πρώτη φορά το reworks θα λάβει χώρα στην περιοχή αεροδρομίου με την δράση reworks by night την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε ένα μεγάλο κεντρικό stage, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά το reworks by day θα λάβει χώρα στον ανοιχτό χώρο του Ιστορικού Κτιρίου των Πρώην Δημοτικών Σφαγείων ( ex L’abattoir ) με 2 μεγάλα ανοιχτά stages.

 

Kivernio (Royal Palace)

reworks by Day

17.30 – 23.30

  • Τετάρτη – 18 Σεπτεμβρίου
  • Πέμπτη – 19 Σεπτεμβρίου
  • Παρασκευή – 20 Σεπτεμβρίου

 

Airport Area (Location: Mamounia)

reworks by Night

23.30 – 07.00

  • Παρασκευή – 20 September
Historic Building of the Former Municipal Slaughterhouse (ex L’abattoir)

reworks by Day

17.30 – 23.30

  • Σάββατο 21 September
The MET Hotel

reworks closing day

17.30 – 00.00

  • Κυριακή – 22 September

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα εισιτήρια: reworks.gr 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?