Home / Good Life  / Το πρώτο Taste like Chios Fest ’23 έρχεται τον Ιούλιο

Το πρώτο Taste like Chios Fest ’23 έρχεται τον Ιούλιο

Taste like Chios Fest

7,8 και 9 Ιουλίου, με τίτλο “ Η παράδοση στο πιάτο μας”, θα διεξαχθεί το πρώτο Taste like Chios Fest! Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και τουρισμού της Χίου.

 

Ο ιδιωτικός φορέας Τουρισμού Χίου διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και τουρισμού στη Χίο, με τη στήριξη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου. Στο επίκεντρο του φεστιβάλ θα βρίσκεται η γαστρονομική παράδοση του νησιού. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στα γευστικά events, ανακαλύπτοντας, ταυτόχρονα την πλατεία του νησιού, το Μουσείο Μαστίχας και τη γραφική Λαγκάδα.

Κορυφαίοι chefs από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Τουρκία θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας υλικά από τη Χίο, τις Οινούσες και τα Ψαρά. Υπόσχονται να καταπλήξουν τους επισκέπτες του Taste like Chios Fest και να απογειώσουν την τοπική γαστρονομία. Παράλληλα, θα διεξαχθούν και θεματικά master classes από εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής,,.Ρουμανικής και Τουρκικής Γαστρονομίας, με κυρίαρχο προϊόν τη μαστίχα, στο Μουσείο Μαστίχας.

Το Taste like Chios Fest θα αναδείξει ως εκπληκτικό καλοκαιρινό προορισμό όχι μόνο τη Χίο, αλλά και όλη τη χώρα. Μία φανταστική πρωτοβουλία που δε χάνεται αν βρίσκεστε στο νησί, αλλά αποτελεί και πολύ καλή αφορμή να το επισκεφτείτε. θα αναδείξει ως εκπληκτικό καλοκαιρινό προορισμό όχι μόνο τη Χίο, αλλά και όλη τη χώρα

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.