Home / Fashion  / Το πιο stylish weekend της μόδας στη Milan Fashion Week!

Το πιο stylish weekend της μόδας στη Milan Fashion Week!

Milan Fashion
Καθώς η Milan Fashion Week πλησιάζει στο τέλος της, εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα highlights από το πιο stylish weekend της μόδας. 

 

Η Milan Fashion Week μάς προσέφερε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σαββατοκύριακα! Ποια ήταν τα fashion shows που ξεχωρίσαμε; 

 

Gucci

Όπως και στο ντεμπούτο του με την επίδειξη “Ancora”, έτσι και στη δεύτερη συλλογή για τον οίκο Gucci,.ο Sabato de Sarno ανέδειξε το κομψό sexiness ως αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας υπόστασης. Δαντέλα και lingerie κομμάτια παραμένουν στα staples της βραδινής γυναικείας.γκαρνταρόμπας, ενώ το mini θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και τον επόμενο χειμώνα.

 

 

Versace

Ο οίκος Versace δεν παρουσίασε απλώς τη νέα του χειμερινή συλλογή. Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα, υπενθυμίζοντας στο κοινό ποια είναι η γυναίκα και ποιος ο άντρας Versace. Η γυναίκα είναι ένα καλό κορίτσι με επαναστατική ψυχή…Ο άντρας είναι η αδελφή ψυχή της,.μια ντροπαλή ιδιοφυΐα, που παραβιάζει τους κανόνες για να δημιουργήσει νέους”, αναφέρει η Donatella Versace. Στο catwalk πρωταγωνίστησε το tailoring και το power dressing, ενώ το total denim,.τα καρό prints και οι διαφάνειες αποτέλεσαν πρωταγωνιστικό στοιχείο της συλλογής.

 

Milan Fashion

 

Blumarine

Η πρώτη συλλογή του Walter Chiapponi για την Blumarine σχεδιάστηκε προκειμένου να δώσει χρώμα στον χειμώνα. Ο Chiapponi κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή την ταυτότητα του brand, αναδεικνύοντας τη ρομαντική και θηλυκή πλευρά του μέσα από παστέλ αποχρώσεις και ρομαντικά prints. Ο σχεδιαστής έφερε μαζί με τις ιδέες του την Y2K αισθητική του στην Blumarine, συνδυάζοντας το στοιχείο του ρομαντισμού με εκκεντρικά κομμάτια, όπως λεοπάρ καλσόν και παλτό.

 

 

Marni

Ως νέος Creative Director του brand, ο Francesco Risso προσπάθησε να παρουσίασει τη Marni από το μηδέν, δημιουργώντας ένα νέο brand identity.

 

 

Bottega Veneta

Ο Matthieu Blazy άντλησε έμπνευση από την έρημο, τοποθετώντας στο σκηνικό της επίδειξης γιγάντιους γυάλινους κάκτους, κατασκευασμένους από Murano. Για τον Blazy, οι κάκτοι συμβολίζουν την ανθεκτικότητα, αλλά και την ικανότητα να επιβιώνεις και να αναγεννιέσαι ακόμα και κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες. “Σε έναν κόσμο που φλέγεται, υπάρχει κάτι πολύ ανθρώπινο στην απλή πράξη του ντυσίματος”, ανέφερε ο Creative Director σχετικά με την επίδειξη.

 

Milan Fashion

 

Ferragamo

Την ώρα που οι περισσότεροι σχεδιαστές προσπαθούν να καθορίσουν τη μόδα της δεκαετίας του 2020, ο Maximilian Davis προσφέρει τη δική του εκδοχή για τον οίκο Ferragamo, αναφερόμενος στα 20s.

 

 

Jil Sander

Παστέλ αποχρώσεις, όγκοι και ιδιαίτερες υφές ήταν μόνο μερικά από τα κυρίαρχα στοιχεία της F/W συλλογής του brand Jil Sander στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Με την επιλογή των oversized γραμμών, το brand κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα “Σε ποιον δεν αρέσει η άνεση;”

 

Milan Fashion

 

Bally

Για τη δεύτερη συλλογή του, ο Creative Director της Bally, Simone Belloti, εμπνέεται από τα μυστικιστικά σύμβολα της ελβετικής λαογραφίας. Συχνά γοητευμένος από μυθικά και μαγικά πλάσματα, όπως οι γοργόνες και οι.σειρήνες που ζουν ανάμεσα στις λίμνες και τα βουνά της Ελβετίας, ο Belloti αποπειράθηκε να συνδυάσει τους μύθους των πνευμάτων με το urban.ντύσιμο από τους δρόμους της Ζυρίχης.

 

Milan Fashion

 

Κεντρική φωτογραφία: Gucci F/W ’24 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada