Home / Lifestyle  / Η Εθνική ομάδα Στίβου σε νέα… ρεκόρ!

Η Εθνική ομάδα Στίβου σε νέα… ρεκόρ!

Η Εθνική ομάδα Στίβου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού “Γλασκώβη 2024” με την μεγαλύτερη αποστολή στον θεσμό!

Έτοιμη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης,.το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 3η Μαρτίου, είναι η Εθνική μας Ομάδα Στίβου, η οποία σπάει το ρεκόρ συμμετοχής της τελευταίας εικοσαετίας.

 

Η τελευταία μεγαλύτερη αποστολή στον θεσμό ήταν το 2004 στη Βουδαπέστη,.ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 5 αθλητές και 14 αθλήτριες, συνολικά 19 άτομα! Έπειτα, ακολούθησε η πολιτική της μείωσης του αριθμού συμμετοχών για τα επόμενα χρόνια από τη World Athletics.

 

 

 

Από το 2004 και μετά, η μεγαλύτερη ελληνική αποστολή ήταν αυτή των 9 ατόμων.στο Μπέρμιγχαμ το 2018, την οποία ισοφαρίζει η φετινή ομάδα.

 

Τώρα, μετά την εκκαθάριση στο Ranking, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024 ο ελληνικός στίβος θα εκπροσωπηθεί από 9 αθλητές και αθλήτριες,.μολονότι τα όρια πρόκρισης που είχε θεσπίσει η World Athletics ήταν ψηλότερα κι από αυτά των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν, δίνοντας για μία ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό τους;

 

1.Μίλτος Τεντόγλου: Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από τον Μίλτο της καρδιάς μας,.με την τρίτη πια συμμετοχή του και όντας ο κάτοχος του τίτλου. Το 2018, στην πρώτη συμμετοχή του σε ηλικία 20 ετών, ήταν ένατος με 7.82μ., ενώ το 2022 στο Βελιγράδι “πέταξε” στα 8.55 μ., πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη!

 

 

2.Κατερίνα Στεφανίδη: Τα λόγια είναι περιττά για την Ολυμπιονίκη του Ρίο. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου,.με τις δύο προηγούμενες φορές (2016 και 2018) να έχει ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

 

3. Εμμανουήλ Καραλής: O βενιαμίν του άλματος επί κοντώ, Fly Manolo,.έχει λάβει μία φορά μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το 2018 στο Μπέρμιγχαμ,.όπου και κατέλαβε με άλμα στα 5.80 μ. την πέμπτη θέση και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20, αφού ήταν τότε μόλις 19 ετών!

 

 

4. Δημήτρης Τσιάμης: Ο γεννημένος το 1982 Δημήτρης Τσιάμης  μετέχει μόλις για τρίτη φορά στον θεσμό,.μετά το  2006, όταν κατατάχθηκε όγδοος με με 16.94 μ. και το 2010 στην Ντόχα, όπου έμεινε εκτός τελικού. Επανέρχεται φέτος ύστερα από 14 χρόνια για να αποδείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά για μία νέα επιτυχία!

 

5. Κώστας Δουβαλίδης: Θα λάβει μέρος για έκτη φορά στη διοργάνωση -αριθμός-ρεκόρ. Πριν από τη Γλασκόβη μετρούσε 5 συμμετοχές -ο 2014, το 2016 και το 2018 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά,.ενώ το 2012 και το 2022 σταμάτησε στον προκριματικό. Πιο κοντά στην πρόκριση στον τελικό έφτασε το 2014 στο Σόποτ,.όταν τερμάτισε πέμπτος στον ημιτελικό με 7.62,  ο καλύτερος χρόνος που έχει γράψει στη διοργάνωση.

 

 

6. Ελισάβετ Πεσιρίδου: Έχει καταγράψει δύο συμμετοχές στη διοργάνωση. Το 2018 δυστυχώς είχε πτώση, ενώ το 2022 τερμάτισε έβδομη με 8.30 μ.

 

 

7. Τατιάνα Γκούσιν: Αν και μετρά δύο συμμετοχές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, σε κλειστό αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της.

 

https://www.instagram.com/p/C0uTMBoME0E/

 

8. Γιάννης Νυφαντόπουλος: Μια πρώτη γεύση από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε ανοιχτό η κλειστό στίβο θα λάβει ο γεννημένος το 1990 αθλητής.

 

 

9. Πολυνίκη Εμμανουηλίδου: Είναι η μικρότερη της αποστολής (γεν. 2003). Έρχεται στη Γλασκόβη λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, όπου έφτασε στα ημιτελικά των 200 μέτρων.

 

 

Καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα της καρδιάς μας!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath