Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τι γνωρίζεις για τη Blue Zone διατροφή;

Τι γνωρίζεις για τη Blue Zone διατροφή;

Blue Zone
Πολλά προγράμματα διατροφής εμφανίζονται και γρήγορα εξαφανίζονται, αλλά η Blue Zone διατροφή έχει κερδίσει αρκετή δημοτικότητα και αξίζει την προσοχή σας.

Υπάρχουν τόσα είδη δίαιτας και διατροφής. Εμφανίζονται συνεχώς καινούργιες πρακτικές, κάποιες από αυτές έχουν μεγάλη δυναμική και άλλες εξαφανίζονται γρήγορα. Σήμερα θα αναλύσουμε μία που κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον αρκετών. Η Blue Zone δίαιτα έχει συγκριθεί με τη μεσογειακή διατροφή- υπάρχουν βέβαια διαφορές- και σχετίζεται με τη μακροζωία. Μπορεί να χάσετε και βάρος με αυτήν τη διατροφή, ωστόσο αυτό που θα καταφέρετε σε μεγαλύτερο βαθμό είναι να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Η Blue Zone επικεντρώνεται στον τρόπο ζωής και στα διατροφικά προγράμματα των ανθρώπων σε μέρη του κόσμου που υπάρχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Ο δημοσιογράφος και εξερευνητής Dan Buettner κατέγραψε τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές- συγκεκριμένα στην. Okinawa ( Ιαπωνία), Σαρδινία ( Ιταλία), Nicoya ( Costa Rica), Ικαρία ( Ελλάδα) και Loma Linda ( Καλιφόρνια). Σε ένα γενικό πλαίσιο διαπίστωσε ότι η διατροφή τους περιλαμβάνει περισσότερο φυτικές τροφές και πολύ χαμηλά ποσοστά κρέατος.

Οι διατροφολόγοι υπογραμμίζουν ότι αυτού του είδους η διατροφή, η Blue Zone, έχει θετικά οφέλη για την υγεία και μπορεί να συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ασθένειας. Επικεντρώνεται σε ό,τι είναι φυτικές προέλευσης. Λίγο κρέας, πολύ λίγα γαλακτοκομικά, λίγη ζάχαρη και σχεδόν καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα. Σε ποιες τροφές μπορείτε να εστιάσετε;. Φασόλια, ψωμί με προζύμι ολικής αλέσεως, εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, yams και γλυκοπατάτες, σπόροι, ξηροί καρποί και κατσικίσιο και πρόβειο γάλα.

Ωστόσο, η Blue Zone επικεντρώνεται και στον τρόπο ζωής, όχι μόνο στη διατροφή. Σταματήστε να τρώτε όταν είστε χορτάτοι, όχι γεμισμένοι. Εντάξτε την καθημερινή κίνηση στη ζωή σας. Να έχετε έναν σκοπό και να περιτριγυρίζεστε από αγαπημένους ανθρώπους. Μειώστε τη σκέψη και χαλαρώστε. Βάλτε μπροστά την αγάπη και για τον εαυτό σας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.