Home / Beauty  / Τελικά, πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Τελικά, πόσο κακό είναι να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

βρεγμένα μαλλιά
4 λόγοι για να αποφύγετε να πέσετε για ύπνο χωρίς να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.

 

Για τις περισσότερες από εμάς, το λούσιμο των μαλλιών μας αποτελεί ένα είδος τελετουργικού -όπως ακριβώς η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου ή του σώματός μας- και συνήθως αυτό το hair care ritual.πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφότου έχουμε ξεμπερδέψει από τις υποχρεώσεις μας.

 

Μετά από την απόλυτη ηρεμία που αισθανόμαστε χάρη στα χαλαρωτικά αρώματα των αφρόλουτρών μας, των σαμπουάν μας, της μάσκας, του conditioner -αλλά και οποιοδήποτε άλλο προϊόν ανήκει στη βραδινή μας ρουτίνα– ήρθε η στιγμή για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας. Ακούγεται τόσο κουραστικό, ειδικά αν το στέγνωμα συνοδεύεται από μία ιδιαίτερα.εξαντλητική ημέρα και το μόνο που θέλουμε είναι να ξαπλώσουμε απευθείας στο κρεβάτι μας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το να κοιμηθούμε με βρεγμένα μαλλιά γίνεται ακόμα πιο εύκολη.υπόθεση, αφού έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι τα μαλλιά μας θα έχουν στεγνώσει μέχρι το πρωί. Ωστόσο, αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συχνά λάθη που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας.

 

 

Οι ειδικοί μάς προειδοποιούν εδώ και χρόνια για αυτήν την κακή συνήθεια, συμβουλεύοντάς μας να στεγνώνουμε πάντοτε τα μαλλιά μας πριν πέσουμε για ύπνο. Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε 4 λόγους για τους οποίους οι hair experts συνιστούν να στεγνώνετε τα μαλλιά σας, προτού πέσετε για ύπνο.

 

Σπάσιμο μαλλιών: Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο no1 λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά είναι επειδή δημιουργεί σπάσιμο στην τρίχα. Η τριβή που δημιουργείται μεταξύ των βρεγμένων μαλλιών και του υφάσματος του μαξιλαριού ενώ κοιμάστε μπορεί να προκαλέσει σπασίματα στον άξονα της τρίχας. Τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να είναι πιο εύθραυστα επειδή.το νερό σπάει προσωρινά τους δεσμούς υδρογόνου στην πρωτεϊνική δομή των κλώνων της τρίχας, αυξάνοντας την ελαστικότητα, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μαλλιά.ακόμα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

 

Διαταραχή του μικροβιώματος: Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα είναι άκρως απαραίτητο για την προώθηση της συνολικής υγείας των μαλλιών σας. Όταν κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, αυξάνεται αυτόματα η του ιδρώτα στο κεφάλι σας. Αυτό σε συνδυασμό με το.σμήγμα και τη συσσώρευση προϊόντων μπορεί να διαταράξει το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής σας, εμποδίζοντας έτσι τη σωστή λειτουργία των θυλάκων της τρίχας.

 

Ανάπτυξη βακτηρίων: Το να κοιμάστε.με τα μαλλιά σας βρεγμένα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη.βακτηρίων τόσο στο τριχωτό της κεφαλής σας, όσο και στο υπόλοιπο μήκος των μαλλιών σας. Και αυτό γιατί η υγρασία που διοχετεύεται στο μαξιλάρι από τα μαλλιά μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο έδαφος αναπαραγωγής μούχλας,.η οποία θα οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, όπως η έξαρση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή ή δερματίτιδα.

βρεγμένα 

Επιδείνωση πιτυρίδας και δερματικών παθήσεων: Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως,.ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να δημιουργήσει ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν βακτήρια και μύκητες. Σύμφωνα με τους hair experts,.αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα ή να επιδεινώσει τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Μάλιστα, αν ήδη υποφέρετε από κάποια δερματική πάθηση του.τριχωτού της κεφαλής, όπως για παράδειγμα η πιτυρίδα, με το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά το μόνο που καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

 

 

 

 

Και αν τελικά κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά;

 

Φυσικά, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν ένα βράδυ ξεχαστείτε και κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά. Το μυστικό είναι να μην μετατραπεί σε συνήθεια. Ωστόσο, αν μία μέρα τύχει να μην στεγνώσετε τα μαλλιά σας πριν.τον ύπνο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μία σατέν μαξιλαροθήκη -που θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων- και να χτενίσετε τα.μαλλιά σας με χτενίσματα -όπως πλεξούδες- που θα επιτρέπουν τη ροή του οξυγόνου μέσα στα μαλλιά σας. Έτσι, όχι μόνο θα προστατέψετε τα μαλλιά σας,.αλλά θα αποκτήσετε ένα effortless κυματιστό χτένισμα για την επόμενη ημέρα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada