Home / Fashion  / Τα fashion news που κατέκλυσαν τον κόσμο της μόδας τον Ιούλιο

Τα fashion news που κατέκλυσαν τον κόσμο της μόδας τον Ιούλιο

fashion
Από το πιο hot fashion brand της σεζόν, μέχρι τις φήμες περί αποχώρησης του John Galliano από το Maison Margiela.

 

Η μόδα κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με τα νέα να διακατέχονται το ένα το άλλο. Εμείς, με τη σειρά μας, συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά νέα του Ιουλίου μέσα σε ένα σύντομο fashion recap. 

 

Bella Hadid VS adidas

 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η adidas επέλεξε την Bella Hadid ως κεντρικό πρόσωπο για την πρόσφατη καμπάνιαφόρο τιμής των sneakers SL72. Ωστόσο, στις 18 Ιουλίου το brand εξέλαβε αντιδράσεις από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) με τη σύνδεση που έχουν τα sneakers με ένα αιματηρό γεγονός για την Ισραηλινή κοινότητα, γνωστή ως Μαύρος Σεπτέμβρης. Πιο συγκεκριμένα, τα SL72 έκαναν το ντεμπούτο τους το καλοκαίρι του 1972, την ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων.μία παλιαστινιακή τρομοκρατική οργάνωση σκότωσε αρκετούς Ισραηλινούς αθλητές.

 

Η AJC θεώρησε αδιανόητο η adidas να επιλέξει για τη συγκεκριμένη.καμπάνια μία ακτιβίστρια των παλαιστιανιακών δικαιωμάτων, με το brand τελικά να αποσύρει την καμπάνια, απολογούμενο για το λάθος της. Ωστόσο, το ζήτημα δεν έληξε εκεί.

 

Με τη σειρά της, η Bella Hadid έσπασε τη σιωπή της και δήλωσε: “Για όσους από εσάς δεν ξέρετε την καρδιά μου, θέλω να βεβαιωθώ ότι ακούτε απευθείας από εμένα για την πρόσφατη καμπάνια μου με την adidas. Ποτέ δεν θα ασχολούμουν εν γνώσει μου με οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους. Πριν από την κυκλοφορία της εκστρατείας, δεν είχα γνώση της ιστορικής σχέσης με τα φρικτά γεγονότα του 1972. Είμαι σοκαρισμένη, είμαι αναστατωμένη και είμαι απογοητευμένη από την έλλειψη ευαισθησίας σε αυτήν την καμπάνια. Αν είχα συνειδητοποιήσει, από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν θα είχα συμμετάσχει ποτέ. Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και θα έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα, ώστε κι εγώ να ξέρω και να καταλάβω και να μιλήσω. Όπως πάντα, και πάντα θα μιλήσω για αυτό που πιστεύω ότι είναι λάθος”, ανέφερε η Bella Hadid, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην adidas, αλλά και στο ίδιο το team της.

 

 

Η Bella Hadid ολοκλήρωσε τη δήλωσή της λέγοντας “Θα είμαι για πάντα δίπλα στον.λαό μου στην Παλαιστίνη, ενώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον αντισημιτισμό. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Θα υποστηρίζω πάντα την ειρήνη έναντι της βίας, οποιαδήποτε μέρα. Το μίσος δεν έχει θέση εδώ και θα υποστηρίξω για πάντα όχι μόνο τους ανθρώπους μου αλλά και κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο”.

 

Οι φήμες περί αποχώρησης του John Galliano από το Maison Margiela

 

Η θητεία του John Galliano στο Maison Margiela, η οποία ξεκίνησε το 2014, σημαδεύτηκε από μία ολική αναγέννηση του οίκου. Γνωστός για την τολμηρή δημιουργικότητά του και τις θεατρικές του επιρροές, ο Galliano.έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον οίκο μόδας. Με το συμβόλαιό του να λήγει σύντομα, έχουν ξεκινήσει να μεταδίδονται φήμες σχετικά με την παραμονή του ή όχι στον οίκο. Μερικοί, εικάζουν ότι ο John Galliano θα διοριστεί στη Fendi, ενώ άλλοι ότι θα ακολουθήσει ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι.

 

fashion

 

Τα πιο hot fashion brands, σύμφωνα με το Lyst Index Q2 ’24

 

Ο δείκτης με τα δημοφιλέστερα fashion brands της Lyst είναι κάτι που ο κόσμος.της μόδας περιμένει διακαώς να αποκαλυφθεί. Στην πιο πρόσφατη σύνοψη της Lyst για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Loewe -με Creative Director τον Jonathan Anderson- βρέθηκε στην κορυφή, με τη Miu Miu και την Prada να την ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Saint Laurent, η Gucci, η Balenciaga, η Versace, η Bottega Veneta, ο Jacquemus και η Moncler, ενώ το προσωπικό brand.του Jonathan Anderson –που τοποθέτησε τη Loewe στην κορυφή της λίστας- J.W. Anderson κατέκτησε την 18η θέση.

 

 

Daniel Craig για Loewe

 

Μιλώντας για τη μαεστρία του Jonathan Anderson για τη Loewe, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε στο fashion news recap του Ιουλίου τη μεταμόρφωση του Daniel Craig για χάρη του ισπανικού οίκου. Για τον νέο του ρόλο, ο κινηματογραφικός 007.ενσάρκωσε το έργο του καλλιτέχνη Richard Hawkins -το έργο του οποίου αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης για τη συλλογή της Loewe. Πλάι στον Daniel Craig βρέθηκε η επίσημη brand ambassador της Loewe, Greta Leeη οποία κλήθηκε να ολοκληρώσει τη μελέτη του.Anderson για το πώς οι χαρακτήρες συνδέονται με τα ρούχα τους.

 

fashion

 

Zoë Kravitz για το photo book της Saint Laurent

 

Μία από τις πιο σημαντικές μούσες του Anthony Vacarrello, έγινε πηγή έμπνευσης για το νέο photo book της Saint Laurent, σε συνεργασία με τη SL Editions. Με τίτλο Zoë, το φωτογραφικό βιβλίο αποτελεί το τρίτο κατά σειρά photo book του Anthony Vaccarello, σε συνεργασία με τον φωτογράφο μόδας Henrik Purienne, για χάρη του γαλλικού οίκου. Τo βιβλίο αντικατοπτρίζει τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ της ηθοποιού και του Anthony Vaccarello. Στην πραγματική ζωή, όπως και στη δουλειά της, η Kravitz ενσαρκώνει την αυτοπεποίθηση.και αναδεικνύει έναν σύγχρονη αισθησιασμό, στοιχεία που αποτελούν την ουσία της γυναίκας Saint Laurent.

Η Nike υμνεί το Ολυμπιακό ιδεώδες

 

Τέλος, ανάμεσα στα brands που τίμησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να ξεχωρίσει η Nike. Αγκαλιάζοντας την αριστεία, την αποφασιστικότητα, την ορμή και την ανθεκτικότητα των αθλητών, η καμπάνια “Winning isn’t for Everyone”.αποτυπώνει τη δύναμη -σωματική και ψυχική- που χρειάζεται κανείς για να είναι Ολυμπιονίκης, αλλά και τη δέσμευση στο άθλημά τους.και την επιμονή που διαθέτουν, στοιχεία που κάνουν τη διαφορά για τον πραγματικό νικητή.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada