Home / Men  / Τα 7 πιο ακριβά comics στον κόσμο

Τα 7 πιο ακριβά comics στον κόσμο

comic
Η συλλογή των comics είναι πιο διαδεδομένη από ό,τι φαντάζεστε. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 7 από τα πιο ακριβοπληρωμένα στον κόσμο.

 

Είτε γιατί τους αρέσει να διαβάζουν, είτε γιατί είναι λάτρεις vintage συλλεκτικών κομματιών, είναι πολλοί εκείνοι που συλλέγουν comics. Τηλεοπτικά, έχουμε εξοικειωθεί με τη γνωστή εικόνα αυτού του nerd maniac, που συλλέγει comic books, ιδιαίτερα με super ήρωες, είτε της Marvel, είτε της DC.

 

comic

 

Πράγματι, η συλλογή comics έχει και αυτή το κοινό της. Και, από ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο είναι λογικό, καθώς υπάρχουν μερικά συλλεκτικά κομμάτια που έχουν φτάσει να κοστίζουν υπέρογκα ποσά. Δείτε παρακάτω 7 από τα πιο ακριβά comics, που κάθε maniac collector θα ονειρευόταν να έχει στη συλλογή του.

 

Marvel Comics #1, 350.000 δολάρια

Το comic αυτό αποτελεί το πρώτο τεύχος της Marvel Comics. Μέσω αυτού μας συστήθηκαν για πρώτη φορά πολλοί διάσημοι super heroes, όπως ο Human Torch και ο Namor the Sub-Mariner. Καθώς η Marvel πλέον έχει γίνει από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς κολοσσούς, δε μας φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το πρώτο της τεύχος πρωταγωνιστεί στη λίστα.

 

comic

 

Tales of Suspense #39, 375.000 δολάρια

Μία ακόμα δημιουργία των θρύλων των comics, Stan Lee και Jack Kirby. Το comic αυτό έχει μία ιδιαίτερη θέση στη λίστα αυτή, καθώς σύστησε για πρώτη φορά στον κόσμο τον Iron Man. To 2012, το comic πουλήθηκε για 375.000 δολάρια, γεγονός που μάλλον οφείλεται στην τεράστια επιτυχία της ταινίας Iron Man, με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

 

comic

 
Flash Comics #1, 450.000 δολάρια

Το 2010, το πρώτο τεύχος Flash ήταν το πρώτο comic που πουλήθηκε για τόσο υπέρογκο ποσό.

 

 
X-Men #1, 492.937,50 δολάρια

Το πρώτο τεύχος των X-Men, δημιουργία των Stan Lee και Jack Kirby, πουλήθηκε το 2012 για 492.937,50 δολάρια.

 

 
Batman #1, 567,625 δολάρια

Το πρώτο τεύχος του Batman αγοράστηκε το 2013 έναντι 567.625 δολαρίων. Στο πόσο σίγουρα συνέβαλε το γεγονός ότι ο Joker και η Catwoman, οι θανάσιμοι εχθροί του Batman, πρωτοεμφανίστηκαν στον κόσμο των comic books.

 

 
Amazing Fantasy #15, 1.1 εκατομμύρια δολάρια

Η πρώτη εμφάνιση του Spiderman φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους comic collectors. Η δημιουργία του Stan Lee και του Steve Ditko πουλήθηκε για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, σε δημοπρασία του 2011.

 

 
Action Comics #1 – GGC 9.0, 3.2 εκατομμύρια δολάρια

Το πιο ακριβό comic στην ιστορία, είναι μέχρι στιγμής το πρώτο τεύχος του Action Comics. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το original τεύχος είχε αγοραστεί για μόλις 10 σεντς.

 

 

Photo Credits: wealthygorilla.com

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada