Home / Good Life  / Τα 24 top ταξίδια για το 2024 είναι αυτά!

Τα 24 top ταξίδια για το 2024 είναι αυτά!

H ταξιδιωτική βίβλος του Conte Nast Traveler τα 24 top ταξίδια για το 2024 και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στις πρώτες θέσεις!

Το Conte Nast Traveler κάθε χρόνο μας προτείνει τους πιο δημοφιλείς και must προορισμούς. Για το 2024 η λίστα περιλαμβάνει 24 top ταξίδια, τα οποία μας καλούν να γνωρίσουμε κάθε ήπειρο, αλλά και να επανεκτιμήσουμε τη χώρα μας, αφού και πάλι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας.

 

Συγκεκριμένα, τα νησιά των Κυκλάδων βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη.

 

Πάμε να δούμε την ολοκληρωμένη λίστα των 24 top προορισμών για τη νέα χρονιά:

 

 

1. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Ο φετινός Νοέμβριος σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 150 ετών, από τότε που  ενοποιήθηκαν ξανά η Βούδα, η Πέστη και η Ομπούντα. Με αφορμή αυτή την επέτειο η ουγγρική πρωτεύουσα βρίθει από πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλώντας τους ταξιδιώτες να τις απολαύσουν. Νεοκλασικά, γοτθικά και μπαρόκ στοιχεία μπλέκονται δημιουργικά στην πόλη του Γαλάζιου Δούναβη, φέρνοντας την ομορφιά της στην πρώτη θέση.

 

 

2. Κυκλάδες, Ελλάδα

Ξανά και ξανά στη διάσημη λίστα! Οι αγαπημένες μας Κυκλάδες κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media και όλοι ενοιρεύονται πως κολυμπούν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Το καλοκαίρι του 2024 οργανώνονται νέες πτήσεις για Ελλάδα και ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη.

 

 

3. Γιορκσάιρ, Ηνωμένο Βασίλειο 

Η πυξίδα δείχνει τον Βορρά και συγκεκριμένα τα μαγευτικά τοπία, τα δάση και τα χωράφια λεβάντας του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Yorkshire Ballon Fiesta επιστρέφει στο νέο του σπίτι στο Κάστρο Χάουαρντ το 2024, ένα ακόμα κίνητρο για αυτό το ταξίδι.

 

 

4. Μαυρίκιος, Ινδικός Ωκεανός

Το νησί του Ινδικού Ωκεανού ήταν πάντα πόλος έλξης για την εξωτική του ταυτότητα. Πλέον, έχει να δώσει πολλά παραπάνω από λευκές ακτές και κοκοφοίνικες, όπως το Διηπειρωτικό Μουσείο Σκλαβιάς στην πρωτεύουσα του Πορτ Λούις, μέσα σε ένα ανακαινισμένο στρατιωτικό νοσοκομείο του 1700, που άνοιξε πριν δύο μληνες τις πόρτες του, αλλά και το νέο House of Digital Art (HODA), το οποίο στεγάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης.

 

 

5. Νότια και Κεντρική Σρι Λάνκα

Η τουριστική βιομηχανία της Σρι Λάνκα αρχίζει να βρίσκει τη μοναδική ταυτότητά της, κάπου ανάμεσα στις ορεινές εκτάσεις τσαγιού, τις εξωτικές ακτές και τις υπηρεσίες ευεξίας. Στα νότια της χώρας έχουν ήδη κατασκευαστεί νέα πολυτελή θέρετρα, τα οποία επικεντρώνονται σε μία ολιστική εκδοχή της φιλοξενίας, με yoga sessions, reiki και πρακτικές της Αγιουβέρδα.

 

 

6. Ερυθρά Θάλασσα, Σαουδική Αραβία

Κοραλλιογενείς ύφαλοι υπό εξφάνιση, παρθένα έρημος και αδρανοποιημένα ηφαίστεια…  Η Ερυθρά Θάλασσα της Σαουδικής Αραβίας στοχεύει στο να γίνει κέντρο αναγεννητικού τουρισμού, τροφοδοτούμενου από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μάλιστα από τα ενενήντα νησιά της, εννέα έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες περιοχές.

Νέα πάρκα μαγγροβίων φυτών είναι ήδη στα σκαριά, όπως και 16 πολυτελή ξενοδοχεία, που θα τροφοδοτεύνται από 760.000 ηλιακούς συλλέκτες, ενώ θα περιλαμβάνουν το πρώτο δίκτυο 5G μηδενικού άνθρακα στον κόσμο.

 

 

7. Γρενάδα 

Αποτελεί έναν προορισμό που παίρνει σιγά σιγά τη θέση που του αξίζει, με πολλά νέα ξενοδοχεία και θέρετρα, όπως αυτό της Six Senses, που επέλεξε τη Γρενάδα για το πρώτο της θέρετρο στην Καραϊβική. Το Spicemas, το Καρναβάλι της Γρενάδας τον Αύγουστο είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του νησιού, με παρελάσεεις, φαγητό, χορό και παραστάσεις που διαρκούν για πολλές μέρες.

 

 

8. Κοσσυφοπέδιο

Η νεότερη χώρα της Ευρώπης δεν είχε ποτέ την ταυτότητα ενός αμιγώς τουριστικού προοριμού. Αυτό σταδιακά αλλάζει, αφού το 2024 θα σηματοδοτήσει την 25η επέτειο από το τέλος του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον τόπο από την αρχή.

Τα διασυνοριακά μονοπάτια μάς καλούν στην περιπέτεια, όπως η ποδηλατική διαδρομή Trans Dinarica που ανοίγει το 2024, περνώντας από τους μιναρέδες που πλαισιώνουν τον ομώνυμο ποταμό της Πρίζρεν, μέσα από την οθωμανική αγορά της πόλης Gjakova και για την Peja, η οποία αποτελεί κατασκήνωση βάσης για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες της χώρας.

 

 

9. Γαλλική Πολυνησία

Η Ταϊτή έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, φέτος καθώς το Teahupo’o, ένα χωριό στη νότια ακτή, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 με το άθλημα του σερφ. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε γιγαντιαίες οθόνες σε όλο το νησί, όπως στο Jardin de Paofai, το Papara Beach Break και στη Marina of Punui.

 

 

 

10. Άκρα, Γκάνα

Η Γκάνα ξεφεύγει από τα τουριστικά στερεότυπα της αφρικανικής ηπείρου, καθώς αποτελεί must γαστρονομικό προορισμό. Το κίνημα Ghana Food Movement με μέλη αγρότες, σεφ, επιστήμονες, διατροφολόγους, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους, εργάζονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του φαγητού της Γκάνας. Την άνοιξη του 2024 ανοίγει η πολυαναμενόμενη κουζίνα του Link-up στην πολυσύχναστη γειτονιά Osu, με εκδηλώσεις Dine & Dance, όπου νέοι σεφ θα αναδεικνύουν τα τοπικά υλικά σε δείπνα με πολλά πιάτα.

 

 

Ακολουθεί η υπόλοιπη λίστα:
11. Γουατεμάλα 
12. The Kimberley,Αυστραλία
13. Κόμπε, Ιαπωνία
14. Okavango Delta, Μποτσουάνα
15. Μαδαγασκάρη
16. Ποταμός Magdalena, Κολομβία
17. Μογγολία
18. North Rivers, Αυστραλία
19. Κεμπέκ, Καναδάς
20. Κίτο, Εκουαδόρ
21. San Pedro de Atacama, Χιλή
22. Σάντα Φε, ΗΠΑ
23. Νότιο νησί, Νέα Ζηλανδία
24. Άνω πολιτεία της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath