Home / Family  / Τα οφέλη ενός τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Τα οφέλη ενός τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Έχοντας παιδιά που βρίσκονται στο σχολείο, θα ανακαλύψετε το πόσο σημαντικό είναι ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

Το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε είναι, ίσως, από τις πιο σημαντικές μας αποφάσεις. Πόσο, όμως, εφικτό είναι να πάρουμε μία τέτοια απόφαση στην ηλικία των 18;.Υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν από μικροί τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, άλλοι τρομάζουν στην ιδέα της επιλογής και ορισμένοι θα ήθελαν να ακολουθήσουν παραπάνω από ένα επάγγελμα. Και εδώ έρχεται το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που μπορεί να βοηθήσει. Γονείς σε συνεργασία με καθηγητές μπορούν να παροτρύνουν τα παιδιά που βρίσκονται σε.Γυμνάσιο και Λύκειο να κάνουν το τεστ που μπορεί να τους δώσει κάποιες απαντήσεις.

 

Πρόκειται για ένα εργαλείο ανάπτυξης και ανακάλυψης του εαυτού μας. Μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά. Θα ανακαλύψουν και θα κατανοήσουν τις κλίσεις τους, στοιχεία της προσωπικότητάς τους και τα ενδιαφέροντα τους. Θα αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα του εαυτού τους. Το τεστ βοηθάει στο να καταφέρουν να πάρουν μία πιο σωστή επαγγελματική απόφαση, κατευθύνοντας τα με παραδείγματα.

Group of high school students having test at classroom.

Δίνει μία αντικειμενική εικόνα και θα συνδέσει τα παιδιά με επαγγελματικές κατηγορίες, ώστε να λάβουν την απόφαση που θα τους ταιριάζει καλύτερα. Οι γονείς έχουν ένα βοηθητικό εργαλείο για να παρέχουν στα παιδιά τους και αυτά με τη σειρά τους αποκτούν ένα πιθανό μονοπάτι για να ακολουθήσουν.

 

Μπορείτε να κάνετε εδώ δωρεάν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.