Home / Lifestyle  / Στον ρυθμό του επετειακού OPEN HOUSE Thessaloniki!

Στον ρυθμό του επετειακού OPEN HOUSE Thessaloniki!

Στον ρυθμό του επετειακού OPEN HOUSE Thessaloniki θα κινηθεί η Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Νοεμβρίου, γιορτάζοντας  δέκα χρόνια!

Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια της και επιστρέφει δυναμικά στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής, αλλά και όλη η πόλη θα κινηθεί στους ρυθμούς του επετειακού OPEN HOUSE Thessaloniki!

 

Το φετινό επετειακό OPEN HOUSE Thessaloniki παρουσιάζει -για ακόμη μία φορά- ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομές, διαγωνισμούς, επετειακά προϊόντα κ.ά. 

 

 

MADE in Thessaloniki (19 & 20/11)

Η φετινή διοργάνωση ξεκινά με το MADE in Thessaloniki και περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, με στόχο να γνωρίσει το κοινό τη δημιουργική κοινότητα της πόλης, καθώς και τις παραγωγικές διαδικασίες που κρύβει κάθε επάγγελμα.

 

Οι ξεναγήσεις γίνονται από τους ίδιους τους δημιουργούς και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Το MADE in Thessaloniki ξεκίνησε ως παράλληλη δράση το 2015 κι έκτοτε καθιερώθηκε, με τη συμμετοχή περίπου 10-20 δημιουργών κάθε χρόνο.

 

 

Ακόμα, σε συνεργασία με τον χορηγό της δράσης ΤΙΤΑΝ διοργανώνεται ένα workshop τσιμέντου από το Concreate, με θεμα την τεχνική του μωσαϊκού σε τσιμέντο. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 22 χώροι.

 

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

OPEN BOX (19 & 27/11)

Το OPEN BOX είναι το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Thessaloniki, που λειτουργεί την εβδομάδα πριν τη δράση στο γυάλινο περίπτερο Αριστοτέλους με Μητροπόλεως. Εκεί το κοινό μπορεί να ενημερώνετε σχετικά με τη δράση και το πρόγραμμα και να προμηθευτεί τα προϊόντα Open House.

 

OPEN TOURS (26 & 27/11)

Η κύρια δράση του ΟΗΤ αφορά αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, σχολεία, κατοικίες, ξενοδοχεία, γραφεία κ.α. Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από τους 550 εθελοντές του ΟΗΤ. Φέτος συμμετέχουν 68 κτίρια στο πρόγραμμα. Δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν εδώ

 

volunteers (photo by Giannis Simitopoulos)

volunteers (photo by Olympia Patsia)

επετειακού

NEW Amaksostasio Metro (photo Pygmalion Karatzas)

 

OPEN SCHOOL (25/11)

H καθιερωμένη εκπαιδευτική δράση του ΟΗΤ επιστρέφει φέτος τη Δευτέρα 21/11 και την Παρασκευή 25/11. Πρόκειται για αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε ορισμένα από τα κτίρια που συμμετέχουν στο Οpen tours και χώρους του MADE in Thessaloniki, οι οποίες πραγματοποιούνται από τους εθελοντές της εκδήλωσης και απευθύνονται σε μαθητικά- εκπαιδευτικά και άλλα οργανωμένα γκρουπ. 

 

Monasty Hotel

Agora Modiano (photo Olga Deikou)

επετειακού

 
OPEN WALKS (26 & 27/11)

Η ενότητα των θεματικών διαδρομών εντάχθηκε τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων του ΟΗΤ και γνώρισε αμέσως πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Οι διαδρομές έχουν ως στόχο να μας γνωρίσουν άγνωστες πλευρές της πόλης και λειτουργούν συμπληρωματικά με την κύρια δράση. Οι φετινές 3 διαδρομές του ΟΗΤ είναι οι εξής:

1.Γαλεριανό Συγκρότημα – Από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία στον χρυσό αιώνα (1,4 χλμ). Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται έξω από τη Ροτόντα.

2.Άνω Πόλη – Η γειτονιά του χθες (3,1 χλμ). Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται από έξω από τη Μονή Βλατάδων Επταπυργίου 64.

3.Δυτικά Τείχη – Στα μονοπάτια της ιστορίας (3,2 χλμ). Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται στην διασταύρωση Έβρου και Ακρίτα, Δυτικά Τείχη.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

 

επετειακού

OPEN WALK Ano Poli (photo by Giannis Simitopoulos)

επετειακού

OPEN WALK Dytika Teixi (photo by Olga Strevina)

 

Φυσικά, από το φετινό πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί του Open House Thessaloniki:

 

OPEN PHOTO (26/11-4/12)

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Θεσσαλονίκης και του OPEN HOUSE Thessaloniki.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “Θέα στην πόλη”. Το κοινό μπορεί να συμμετέχει, ανεβάζοντας φωτογραφίες από το OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 με δημοσιεύσεις (posts) στο instagram, από δημόσιο προφίλ, με δικαίωμα απεριόριστων συμμετοχών, από τις 26 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου και γράφοντας #elvial_oht2022 στη λεζάντα της δημοσίευσης (caption), αλλά και κάνοντας follow: @openhousethessaloniki, @elvial_sa και @fujifilmhellas. Οι 3 νικητήριες φωτογραφίες θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές από την Fujifilm Hellas

 

 

PRODEA OPEN VOTΕ (26/11-4/12)

O διαγωνισμός για το βραβείο κοινού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της δράσης να ψηφίσουν το αγαπημένο τους virtual tour και την αγαπημένη τους διαδρομή. Όσοι ψηφισουν λαμβάνουν μέρος αυτομάτα στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή της Fujifilm Hellas. Οι εθελοντές του κτιρίου/διαδρομής που θα αναδειχθεί πρώτο από την ψηφοφορία, θα λάβουν ένα αναμνηστικό δώρο κι έπαινο επιβράβευσης.

Αυτός είναι ο σύνδεσμος για την ψηφοφορία, που θα ανοίξει στις 26/11.

 

OPEN YOUR MAP (26/11-4/12)

Αυτός ο διαγωνισμός προσκαλεί τους επισκέπτες να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από το ΟHT 2022, τον προσωπικό τους χάρτη, συλλέγοντας σφραγίδες στα κτίρια που επισκέπτονται. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο του χάρτη μαζί με το έντυπο πρόγραμμα και, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις τους στα κτίρια, να ανεβάσουν φωτογραφία του σφραγισμένου χάρτη τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, κάνοντας tag το @openhousethessaloniki. Ο αγαπημένος χάρτης θα κερδίσει ένα αναμνηστικό δώρο του ΟΗΤ.

 

OPEN OFFICE by ELVIAL (28/11)

Η διαδικτυακή δράση του ΟΗΤ όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με φετινό χορηγό την ELVIAL, επανέρχεται και φέτος με μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις σε 3 αρχιτεκτονικά γραφεία, που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη . Στόχος είναι να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο YouTube.

 

Τα γραφεία που συμμετέχουν είναι oι Nikiforidis / Cuomo architects, NOMEN architects και Formrelated.

 

 

Η αυλαία

Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις OPEN δράσεις, η αυλαία του OHT κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο, με το TIME TO CLOSE PARTY την Κυριακή 27/11 μετά τις 9:30μ.μ στην Έπαυλη Μαρόκου. Εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες, θα διασκεδάσουν με την μουσική του DJ Chris Stam του 1NC powered by palooza events.

 

***Την οπτική ταυτότητα του OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 σχεδίασε η Κωνσταντίνα Μουτσέλουο OPEN HOUSE Thessaloniki 2022 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται ενεργά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

www.openhousethessaloniki.gr

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath