Home / Good Life  / Σκόπελος και… here we go again! 

Σκόπελος και… here we go again! 

Σκόπελος
Η Σκόπελος, το μαγευτικό νησί των Σποράδων, ταξιδεύει κάθε επισκέπτη με τα παραδοσιακά χωριά, τις ονειρικές παραλίες που συνδυάζουν θάλασσα και βλάστηση, αλλά και με τα εκλεκτά τοπικά της εδέσματα.

 

Μέρος του συμπλέγματος των Σποράδων και νησί του Αιγαίου, η Σκόπελος είναι γνωστή για τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Πεπάρηθος, από τον γιο του Διονύσου και της Αριάδνης. Μάλιστα, στην αρχαιότητα το νησί φημιζόταν για το κρασί του, τον Πεπαρήθιο οίνο. Τα τελευταία χρόνια έγινε ιδιαίτερα γνωστή, χάρη στο χολιγουντιανό μιούζικαλ Mamma Mia, το οποίο γυρίστηκε σε τοποθεσίες του νησιού.

 

 

Ωστόσο, η Σκόπελος δεν είναι μόνο ένα όμορφο κινηματογραφικό σκηνικό. Είναι ένα καταπράσινο νησί, με μοναδικές παραλίες, που σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις ένα με τη φύση. Το νησί των Σποράδων είναι ο ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες και γαλήνιες διακοπές, μακριά από τα άγχη της καθημερινής ζωής στην πόλη.

 

Οι παραλίες της

Η Σκόπελος έχει δεκάδες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και εντυπωσιακή βλάστηση, η οποία πολλές φορές καταλήγει ακόμα και μέχρι τη θάλασσα. Οι επιλογές που προσφέρει είναι αμέτρητες. Είτε θέλεις να επιλέξεις μία οργανωμένη παραλία, είτε ανοργάνωτη, με άμμο, βότσαλα ή βραχάκια, ιδανική για οικογένειες ή για ζευγάρια και νέους, το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Καστάνι

Ίσως να είναι και από τις πιο γνωστές ακτές της Σκοπέλου, εξαιτίας των γυρισμάτων της ταινίας Mama Mia. Και φυσικά, δεν είναι περίεργο που οι παραγωγοί επέλεξαν τη συγκεκριμένη παραλία για τα γυρίσματά τους. Τα καταγάλανα και διαφανή νερά, που έρχονται σε αντίθεση με τα καταπράσινα πεύκα, την καθιστούν ένα μοναδικό και γαλήνιο σκηνικό. Η παραλία Καστάνι είναι εύκολα προσβάσιμη, καθώς απέχει 15 χλμ. από τη Χώρα της Σκοπέλου.

 

 
Χόβολο

Μετά την παραλία Καστάνι, σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς το Χόβολο. Βρίσκεται στην άκρη του οικισμού του Έλιους και περιτριγυρίζεται από ψηλά λευκά βράχια και πεύκα. Όπως όλες οι παραλίες του νησιού, έτσι και το Χόβολο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός του πράσινου της φύσης και του γαλάζιου της θάλασσας.

 

 

Μηλιά

Η Μηλιά είναι μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες της Σκοπέλου. Το ψιλό βοτσαλάκι, τα διάφανα και κρυστάλλινα νερά και το πράσινο τοπίο που δημιουργούν τα πεύκα, της προσδίδουν έναν εξωτικό χαρακτήρα. Τα λευκά βραχάκια, που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, έρχονται να συμπληρώσουν το μαγευτικό αυτό σκηνικό της φύσης. Αν επισκεφτείς τη Μηλιά, μη διστάσεις να καθίσεις μέχρι και τη δύση του ηλίου, για να ατενίσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

 

Σκόπελος

 

Μαυράκι

Είναι μία παραλία που ξεχωρίζει κυρίως για την άγρια ομορφιά της. Βρίσκεται στη βορεινή ακτογραμμή του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα με σκάφος. Παρά τη δυσκολία μετάβασης, το Μαυράκι, με τα άγρια βράχια του και τη βοτσαλωτή του παραλία, προσφέρει ηρεμία και γαλήνη σε κάθε επισκέπτη.

 

 

Σκοπελίτικες γεύσεις

Η Σκόπελος φημίζεται για τις καλλιέργειες υψηλής ποιότητας δαμάσκηνων, αμυγδάλων, κάστανων, σύκων, αμπελιών, εσπεριδοειδών και ελιάς. Ταυτόχρονα, χάρη στην εντυπωσιακή χλωρίδα του, το νησί διαθέτει μία από τις πιο σπουδαίες μελισσοκομικές παραδόσεις, παράγοντας εξαιρετικό μέλι. Ωστόσο, το τοπικό έδεσμα που ξεχωρίζει και για το οποίο είναι γνωστή η Σκόπελος, είναι η Σκοπελίτικη τυρόπιτα, με την ιδιαίτερη τεχνική και το στριφτό σχήμα της.

 

https://www.instagram.com/p/B7I8pyrJlJh/

 

Τέλος, αν βρεθείς στη Σκόπελο, πρέπει να δοκιμάσεις και τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά. Το δαμάσκηνο, το αμύγδαλο, το βύσσινο και το πορτοκάλι συμπληρώνουν τη γαστρονομική μαγεία του νησιού.

 

Φυσικά, αν έχεις εξερευνήσει το νησί, μπορείς να κάνεις μία βόλτα και στα διπλανά νησιά των Σποράδων, τη Σκιάθο και την Αλόννησο. Τα δύο νησιά βρίσκονται αρκετά κοντά στη Σκόπελο και πραγματοποιούνται συνεχώς διαδρομές προς αυτά.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada