Home / Beauty  / Πώς να αποβάλλετε το λίπος στα μπράτσα, από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Πώς να αποβάλλετε το λίπος στα μπράτσα, από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Το περιττό λίπος στα μπράτσα μπορεί να είναι ένα επίμονο πρόβλημα, το οποίο συχνά αντιστέκεται ακόμη και στις πιο αυστηρές δίαιτες και προγράμματα άσκησης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αμηχανία στις γυναίκες κυρίως, καθώς μεταξύ άλλων περιορίζει τις επιλογές ρούχων αλλά και τη συνολική αυτοεκτίμηση. Για όσους αναζητούν μια μόνιμη λύση, οι χειρουργικές επιλογές προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, προσφέροντας τόσο αφαίρεση του λίπους όσο και σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή.

 

Το λίπος στα μπράτσα, τα γνωστά «φτερά νυχτερίδας», μπορεί να συσσωρευτεί λόγω διαφόρων παραγόντων:

  • Κληρονομικότητα, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν φυσική προδιάθεση να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος στο άνω μέρος των χεριών και πιο συγκεκριμένα στα μπράτσα.
  • Ηλικία. Όσο περνάει ο χρόνος το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Η κατανομή του λίπους στο σώμα αλλάζει, συσσωρεύοντας περισσότερο λίπος στην περιοχή των χεριών.
  • Ενδεχόμενη σημαντική αύξηση ή απώλεια βάρους μπορεί να αφήσει πίσω της περίσσεια λίπους και δέρματος.
 
Πώς μπορεί να αφαιρεθεί το λίπος στα μπράτσα;

Το λίπος στα μπράτσα μπορεί να αφαιρεθεί με πολλούς τρόπους, κυρίως χειρουργικούς.

Λιποαναρρόφηση με Vaser

Η λιποαναρρόφηση με την συσκευή Vaser ( Vibration Amplification of Sound Energy at.Resonance) είναι μια προηγμένη τεχνική λιποαναρρόφησης, Χρησιμοποιεί την ενέργεια των υπερήχων για να διαλύσει το λίπος πριν την αφαίρεση του.

Πλεονεκτήματα:

  • Μειώνει τη συνολική ποσότητα λίπους στα μπράτσα.
  • Προσφέρει ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με την κλασική λιποαναρρόφηση γιατί είναι λιγότερο τραυματική διαδικασία.
  • Αφήνει ελάχιστες ουλές λόγω του μικρού μεγέθους της τομής.
  • Έχει καλύτερα αποτελέσματα, πιο ομοιόμορφα, φυσικά και με καλύτερη σύσφιξη του δέρματος.

Ιδανικοί υποψήφιοι για τη λιποαναρρόφηση είναι άτομα με περίσσεια λίπους στους βραχίονες αλλά χωρίς σημαντική χαλάρωση του δέρματος, συνήθως ασθενείς νεότερης ηλικίας ή άτομα με καλό τόνο δέρματος.

 

Βραχιονοπλαστική (ανόρθωση βραχιόνων)

Η βραχιονοπλαστική ή ανόρθωση βραχιόνων έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί όχι μόνο το περιττό λίπος αλλά και το χαλαρό δέρμα από το πάνω μέρος των χεριών. Προσφέρουν την ιδανική λύση σε όσους αντιμετωπίζουν υπερβολική χαλάρωση δέρματος αλλά και συσσωρευμένο λίπος στα μπράτσα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει μια τομή από τον αγκώνα έως τη μασχάλη, ανάλογα με την ποσότητα του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί. Το περιττό δέρμα και το λίπος αφαιρούνται και το υπόλοιπο δέρμα συσφίγγεται ώστε να έχει μια βελτιωμένη εικόνα.

Πλεονεκτήματα:

  • Αφαιρεί το χαλαρό δέρμα αλλά και το λίπος.
  • Πιο ορατά αποτελέσματα σε σύγκριση με τη λιποαναρρόφηση μόνο.
  • Βελτιώνει το περίγραμμα και τη συνολική εμφάνιση των βραχιόνων.

Ιδανικοί υποψήφιοι για βραχιονοπλαστική είναι όσα άτομα έχουν υποστεί σημαντική απώλεια βάρους ή όσοι βλέπουν το δέρμα τους να έχει χάσει την ελαστικότητά του.

 

Συνδυασμός λιποαναρρόφησης και βραχιονοπλαστικής για το λίπος στα μπράτσα

Αυτή η προσέγγιση είναι αποτελεσματική για ασθενείς που χρειάζονται σημαντική αναδιαμόρφωση των βραχιόνων.

Πλεονεκτήματα:

  • Αντιμετωπίζει τόσο την αφαίρεση του λίπους όσο και τη σύσφιξη του δέρματος με μία επέμβαση.
  • Βελτιστοποιεί τα αισθητικά αποτελέσματα σμιλεύοντας τα μπράτσα πιο φυσικά.
  • Μειώνει την ανάγκη για πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ιδανικοί υποψήφιοι για αυτή τη διαδικασία είναι όσοι συνδυάζουν την περίσσεια λίπους στα μπράτσα με σημαντική χαλάρωση του δέρματος και επιθυμούν ένα περισσότερο καθορισμένο περίγραμμα των βραχιόνων τους.

Ανάρρωση και φροντίδα μετά την επέμβαση

Η ανάρρωση από τη χειρουργική επέμβαση στα μπράτσα ποικίλλει ανάλογα με την επέμβαση. Στη λιποαναρρόφηση οι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός λίγων ημερών και να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες εντός δύο εβδομάδων. Η βραχιονοπλαστική απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης λόγω της πιο επεμβατικής φύσης της επέμβασης. Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες. Η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Η μετεγχειρητική φροντίδα είναι πολύ σημαντική και για τις δύο επεμβάσεις. Γενικά περιλαμβάνει τη χρήση ενδυμάτων συμπίεσης για τη μείωση του οιδήματος, τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την ανακούφιση από τον πόνο και την αποφυγή επίπονων δραστηριοτήτων και ανύψωσης βαριών αντικειμένων για αρκετές εβδομάδες. Τα τακτικά ραντεβού παρακολούθησης με τον πλαστικό χειρουργό είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση της ανάρρωσης και τη διασφάλιση των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

 

Επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση με Vaser και η βραχιονοπλαστική προσφέρουν πραγματική λύση στα άτομα με συσσωρευμένο λίπος στα μπράτσα τους. Βελτιώνουν τόσο την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και την αυτοπεποίθησή τους. Για να ενημερωθείτε περισσότερο επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο [email protected] και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?