Home / Fashion  / Πώς η Gen Z ορίζει την old money αισθητική;

Πώς η Gen Z ορίζει την old money αισθητική;

Μπορεί για τις προηγούμενες δεκαετίες η αισθητική του old money να φάνταζε απρόσιτη για το ευρύ κοινό, ωστόσο η Gen Z κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, δίνοντας τον δικό της ορισμό.

 

Η αισθητική του old money δεν είναι κάτι καινούργιο. Για πολλά χρονιά και, ίσως πολλές φορές, ακόμα και σήμερα, η καθημερινότητα και η εξωτερική εμφάνιση των πλουσίων αποτελούσε έναν αξιοζήλευτο τρόπο ζωής. Ένα κλασικό παράδειγμα του old money fashion είναι οι παλιότερες καμπάνιες της Ralph Lauren,.οι οποίες αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτόν τον πολυτελή τρόπο ζωής, μέσα από κλασικά και διαχρονικά ρούχα. Μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες που πρέσβευε την old money αισθητική ήταν σίγουρα η πριγκίπισσα Diana,.ενώ ένα λίγο πιο σύγχρονο παράδειγμα της παλαιότερης εκδοχής της ήταν οι χαρακτήρες του Gossip Girl.

 

 

Η αισθητική αυτή χαρακτηριζόταν ως ένα ιδανικό, το οποίο βρισκόταν χιλιόμετρα.μακριά από την καθημερινότητα της μεσαίας τάξης. Αλλά, όπως και σήμερα με τους celebrities του Hollywood και, τα τελευταία χρόνια,.με τους instagrammers και influencers, τα παιδιά του old money fashion εξιδανικεύονταν.

 

Καθώς η Gen Z άρχισε να ενηλικιώνεται, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, έδωσε τον δικό της ορισμό και απομυθοποίησε τη μόδα του old money. Δε χρειάζεται να είσαι πλούσιος ή να κατάγεσαι από “καλή” οικογένεια, προκειμένου να χτίσεις μία γκαρνταρόμπα βασισμένη στο στυλ του “παλαιού χρήματος”. Εξάλλου, η νέα γενιά απομονώνει αυτήν την αισθητική αποκλειστικά και μόνο στην εξωτερική εμφάνιση,.χωρίς να την αφήσει να καταλάβει τον καθημερινό τρόπο ζωής της.

 

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σημερινού old money look είναι μία clean αισθητική, η οποία ακολουθεί πιστά τον μινιμαλισμό. Όπως και η τάση του quiet luxury, έτσι και η σύγχρονη εκδοχή του old money δε χρειάζεται να χτίζεται επάνω σε ακριβά brands. Αυτό που πλέον χαρακτηρίζει αυτήν την τάση είναι τα διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια, τα.οποία μπορούν να σταθούν ως hero piecies σε κάθε ντουλάπα.

 

 

Σκεφτείτε απλά τα must στοιχεία που πρέπει να βρίσκονται σε κάθε γκαρνταρόμπα. Λευκά πουκάμισα, πόλο T-Shirts, ένα little black dress, γιλέκα, καμπαρντίνες και λευκά sneakers. Αυτά είναι μόνο μερικά από.τα κομμάτια που μπορούν εύκολα.να συνθέσουν ένα old money look. Έχοντας αυτό ως μία πρώτη βάση, καταλαβαίνουμε ότι πλέον αυτή η αισθητική δεν έχει να κάνει με τον πλούτο, αλλά με τη διαχρονικότητα και τη κομψότητα,.η οποία εκφράζεται μέσα από το στυλ.

 

Ανακαλύψτε παρακάτω μερικά από τα must have items, που θα δημιουργήσουν την απόλυτη old money εμφάνιση. 

 

Λινό πουκάμισο, Massimo Dutti 

old money

 

Γιλέκο από κασμίρ, Max Mara 

old money

 

Παντελόνι με πιέτες, Abercrombie & Fitch 

 

Βερμούδα από λινό ύφασμα, H&M 

old money

 

Μίντι φόρεμα, Zara 

 

Κορδέλα από μετάξι, Jennifer Behr 

 

Κεντρική φωτογραφία: @gracefoley

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada