Home / Fashion  / Γιατί όλοι μιλούν για το quiet luxury;

Γιατί όλοι μιλούν για το quiet luxury;

Ο κόσμος της μόδας, ένας κόσμος γεμάτος αντιθέσεις. Καθώς πολλές συλλογές μάς παροτρύνουν να πειραματιστούμε, άλλα brands υμνούν το quiet luxury. Εσείς πoιο θα υιοθετήσετε;

 

Goth, edgy και Y2K style. Η Gen Z φαίνεται να “κόβει και να ράβει” στον κόσμο της μόδας, προτείνοντας την υιοθέτηση του ρεύματος του μαξιμαλισμού, μέσα από bold looks. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η στάση τους προωθεί την ελεύθερη έκφραση. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν experts και fashion brands που συνεχίζουν να τάσσονται πιστά υπέρ του aesthetic μινιμαλισμού, υμνώντας το trend του quiet luxury. Η ήσυχη πολυτέλεια, που έχει κάνει upgrade τους κλασικούς κώδικες κομψότητας μερικών από των μεγαλύτερων σχεδιαστών, είναι ενημερωμένη σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα trends.

 

Ακόμα και αν το quiet luxury μπορεί εύκολα να παραπέμπει μόνο σε οίκους, όπως οι.Chanel, Dior, κ.ά., σχετίζεται περισσότερο με το styling και όχι με τα brands. Δίνεται έμφαση στο πώς θα συνδεθούν οι υφές, τα υλικά και τα κομμάτια. Όχι αν τα items “φωνάζουν” το όνομα ενός πολυτελούς οίκου. Η αισθητική είναι minimal, soft και αποπνέει μία ελίτ fashionable ατμόσφαιρα. Η δεξιοτεχνία στην κατασκευή του ρούχου, η σύνδεση των υλικών, το effortless layering, η προσαρμογή και τα ουδέτερα χρώματα είναι αυτά που πρωταγωνιστούν.

 

Το trend του quiet luxury έχει αρχίσει να είναι παντού και να γίνεται viral, μέσα από επώνυμους και τηλεοπτικές σειρές. Don’t get us wrong. Όσο ευφάνταστα και να είναι τα μαξιμαλιστικά και τολμηρά looks, η πολυτέλεια που αποπνέει αυτή η ήσυχη αισθητική, το.Quiet Luxury, δε θα πάψει να αποδεικνύει τη μαγεία πίσω από τον κόσμο της μόδας.

 

Με αυτά τα κομμάτια θα μπορέσετε εύκολα να την υιοθετήσετε!

 

Ένα μαύρο maxi φόρεμα

Access Fashion

 

Μία ταμπά καπαρντίνα

Acne Studios

 

Ένα wide leg λευκό παντελόνι

Ann Demeulemeester

 

Satin φόρεμα με neutral απόχρωση

H&M

 

Ριγέ πουκάμισο με μπλε και λευκό

Wardrobe

 

Ένα tank top

Vince

 

Ribbed midi dress

Zara

 

Black blazer

Marks & Spencer

 

Co-ord δροσερό set

Regalinas

 

Loafers με αλυσίδες

Migato

 

Κεντρική φωτογραφία: veneti.a/ Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.