Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ποια είναι τα οφέλη της hot yoga;

Ποια είναι τα οφέλη της hot yoga;

hot yoga
Η hot yoga είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές προπονήσεις και βοηθάει στην ευελιξία και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

 

Η hot yoga είναι μία από τις πιο απαιτητικές παραλλαγές της κλασικής προπόνησης yoga και προέρχεται από την παραδοσιακή Hanta Yoga,.με την προσθήκη θερμότητας για αυξημένη ευελιξία, αποτοξίνωση και βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος.

 

Πώς λειτουργεί;

Η hot yoga δίνει μεγάλη έμφαση στον ιδρώτα και, για αυτό, στα περισσότερα στούντιο η θερμοκρασία του δωματίου κυμαίνεται από 33 έως 40 βαθμούς κελσίου. Η υψηλή θερμότητα βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί,.μέσω της γρήγορης και φυσικής εφίδρωσης. Οι ασκήσεις που χρησιμοποιούνται επιτρέπουν το βαθύτερο τέντωμα του σώματος, καθώς αυτές πραγματοποιούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με την παραδοσιακή yoga. Επίσης, συμβάλλει στην απόκτηση ελαστικότητας των μυών, με αποτέλεσμα  να αποτρέπονται οι τραυματισμοί.

 

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μία πιο “σκληρή” προπόνηση,.ενώ, παράλληλα, συμβάλλουν και στην αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού. Παράλληλα, οι ιδιαίτερες στάσεις που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ωθούν τον οργανισμό να “κάψει” περισσότερες θερμίδες,.ενώ, ο συνδυασμός της hot yoga με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην απώλεια βάρους. 

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε

Αν επιθυμείτε να ξεκινήσετε μαθήματα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωση νερού μετά την προπόνηση. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, το σώμα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, τείνει να χάνει αρκετή ποσότητα νερού. Για αυτό, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό μέσα στην ημέρα σας,.για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

 

 

Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγετε να βαριά γεύματα πριν την προπόνηση,.καθώς η hot yoga είναι μία έντονη μορφή άσκησης και το φαγητό θα επηρεάσει την πρόοδό σας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada