Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Περπάτημα στο κρύο και γιατί πρέπει να το επιχειρήσεις

Περπάτημα στο κρύο και γιατί πρέπει να το επιχειρήσεις

περπάτημα στο κρύο

Τι οφέλη κρύβει το περπάτημα στο κρύο και πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τον οργανισμό σου;

 

Η σημερινή μέρα αποτελεί την καλύτερη συνθήκη για να ξεκινήσουμε ένα πιο ιδιαίτερο είδος γυμναστικής. Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν κατόρθωμα το να βγουν από το σπίτι με τέτοιο κρύο, ενώ άλλοι το βλέπουν ως ευκαιρία για αποτελεσματική φυσική άσκηση. Παρακάτω θα σου αναλύσουμε τα οφέλη που κρύβει το περπάτημα στο κρύο, αποδεικνύοντας γιατί είναι μία συνήθεια που αξίζει να υιοθετήσεις.

 

περπάτημα στο κρύο

 

Θα ξεκινήσουμε από το πιο βασικό. Οι κρύες θερμοκρασίες έχουν τη μαγική ιδιότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να οπλιζόμαστε με όλα τα εφόδια, για να αντιμετωπίσουμε ιούς και ασθένειες. Περπατώντας, η ροή του αίματος, όπως και ο μεταβολισμός, αυξάνονται και λειτουργούν σωστότερα. Επιπλέον, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να απορροφήσουμε βιταμίνη D, η οποία είναι σε λιγοστά επίπεδα στον οργανισμό μας, κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

 

Επιδερμίδα, καρδιά και αναπνευστικό σύστημα επωφελούνται από αυτού του είδους την άσκηση. Το άγχος αποβάλλεται και καταφέρνετε να “κάψετε” περισσότερες θερμίδες. Για να μπορέσετε να επωφεληθείτε από το περπάτημα στο κρύο υπάρχουν και ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να προσέξετε.

 

♦ Ντυθείτε χοντρά, αλλά μην υπερβάλλετε.

⇒ Εξοπλιστείτε με αξεσουάρ, όπως χοντρές κάλτσες, σκουφάκι, κασκόλ και γάντια.

♦ Προμηθευτείτε νερό για τη διαδρομή.

⇒ Φροντίστε να έχετε φάει ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.

♦ Αν είστε άρρωστοι ή κρυωμένοι, αποφύγετε να περπατήσετε σε χαμηλές θερμοκρασίες.

⇒ Βρείτε μία διαδρομή κοντά στη φύση, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και απολαύστε τον περίπατο!

♦ Αν δείτε ότι εξαντλείτε η αντοχή σας, μη διστάσετε να κάνετε ένα διάλειμμα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.