Home / Good Life  / Ο Jamie Oliver μάς (ξανα)βάζει στην κουζίνα!

Ο Jamie Oliver μάς (ξανα)βάζει στην κουζίνα!

jamie oliver cookbook
Το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής “5 Ingredients Mediterranean” του Jamie Oliver περιλαμβάνει γρήγορες και εύκολες συνταγές με άρωμα Μεσογείου, που απαιτούν μόλις 5 υλικά για την παρασκευή τους.

 

Δεν χρειαζόμαστε έναν τόνο ιδιαίτερων και δυσεύρετων υλικών για να μαγειρέψουμε ένα νόστιμο γεύμα. Αυτή είναι η ουσία του νέου βιβλίου μαγειρικής του σεφ.και εστιάτορα Jamie Oliver, “5 Ingredients Mediterranean”.

 

jamie oliver book

 

Το βιβλίο μαγειρικής ακολουθεί παρόμοια μορφή με το βιβλίο του Oliver “5 Ingredients: Quick & Easy Food”,.που κυκλοφόρησε το 2017. Ο δημοφιλής σεφ αναφέρει πως δεν σκόπευε να επαναλάβει το θέμα των απλών συνταγών χωρίς άγχος,.αλλά είδε ότι “αυτό ήθελαν οι αναγνώστες. Όσο αλλάζουν οι καιροί, αλλάζει και η σχέση των ανθρώπων με τη μαγειρική. Ο μέσος καταναλωτής βασίζεται στο φαγητό σε πακέτο πιο συχνά.και δε θέλει μια μεγάλη λίστα αγορών ή ένα γεύμα που χρειάζεται ώρες για να προετοιμαστεί. Ένας από τους κύριους στόχους της συγγραφής αυτού του βιβλίου ήταν να κάνω.τα φρέσκα, σπιτικά γεύματα προσιτά και προσβάσιμα σε όλους”.

 

 

Με περισσότερες από 125 εξαιρετικά νόστιμες και εύκολες στην εκτέλεσή τους συνταγές,.το βιβλίο “5 Ingredients Mediterranean” σκοπεύει να κάνει το καθημερινό μαγείρεμα συναρπαστικό,.με ελάχιστη φασαρία, ενώ μας “μεταφέρει” στην ηλιόλουστη Μεσόγειο.

 

Σε αυτό βρίσκουμε συνταγές που θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε απίστευτα νόστιμο φαγητό, αλλά χωρίς άφθονες ποσότητες υλικών, μεγάλες λίστες αγορών ή ατελείωτο πλύσιμο πάνω από τον νεροχύτη. Μάλιστα, το 65% των συνταγών είναι χωρίς ή με ελάχιστο κρέας και όλες προσφέρουν πολύ έντονες γευστικές συγκινήσεις.

 

 

Με κεφάλαια που περιλαμβάνουν σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά, λαχανικά, πίτες, θαλασσινά, ψάρια, κοτόπουλο και πάπια, κρέας και γλυκά, ο Jamie υπόσχεται πως στις σελίδες του βιβλίου του θα βρούμε κάτι για κάθε μέρα της εβδομάδας και κάθε περίσταση.

 

Το βιβλίο “5 Ingredients Mediterranean” του Jamie Oliver κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Flatiron Books © Jamie Oliver Enterprises Limited (2024) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin