Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Μόνο το Halloween φυτρώνουν κολοκύθες;

Μόνο το Halloween φυτρώνουν κολοκύθες;

κολοκύθες

Το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό! Οι κολοκύθες είναι must όλο τον χρόνο, καθώς μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν για την υγεία σας.

 

Το Halloween είναι η γιορτή του τρόμου! Ωστόσο, με τον ερχομό του θυμόμαστε και την ύπαρξη ενός πιο ασυνήθιστου και ιδιαίτερου λαχανικού. Η εποχή της κολοκύθας έφτασε, αλλά προφανώς μπορείτε να την καταναλώνετε όλο τον χρόνο! Οι κολοκύθες αποτελούν βασικό υλικό για πίτες, σούπες και άλλα γεύματα, δίνοντας νόστιμη γεύση και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι σπόροι κολοκύθας αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, ανόργανων συστατικών, ω3λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, νερού και βιταμινών.

Ξεκινάμε με τα πιο απλά που μπορεί να προσφέρει! Χάρη στη βιταμίνη Α ενισχύει την υγεία του δέρματος και της καλής όρασης. Ένα ακόμα αντιοξειδωτικό που περιέχει είναι το βήτα-καροτένιο, το οποίο έχει μεγάλη αντικαρκινική δράση. Η ισχυρή αντιμικροβιακή δράση της μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Καθώς εισερχόμαστε σε περίοδο όπου οι περισσότεροι είμαστε πολύ επιρρεπείς σε κρυολογήματα και ασθένειες, οι κολοκύθες βιταμίνης C της κολοκύθας θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας.

Επωφελείται ακόμα και η υγεία της καρδιάς σας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να την υιοθετήσετε και είναι όλοι το ίδιο γευστικοί! Ήρθε η στιγμή όχι μόνο να την διακοσμήσετε, αλλά να επωφεληθείτε και από αυτήν.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.