Home / Good Life  / Λορντ Χάου, το άγνωστο νησί που πρέπει να μάθεις!

Λορντ Χάου, το άγνωστο νησί που πρέπει να μάθεις!

Λίγοι γνωρίζουν για το Λορντ Χάου, το νησί που  μπορούν να επισκεφτούν μόνο 400 τουρίστες τον χρόνο και διατηρεί τις φυσικές του ομορφιές.

Έχεις ακούσει ποτέ για τη νήσο Λορντ Χάου; Αν όχι, έφτασε η ώρα να μάθεις για το συγκεκριμένο νησί και τις. ιδιαιτερότητές του, που το κάνουν να ξεχωρίσει για όλους τους σωστούς λόγους.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Το πολύ μικρό αυτό νησάκι δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά στον χάρτη, αφού μοιάζει με μικρή κουκκίδα μέσα στον τεράστιο Ειρηνικό.

 

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αυστραλίας, απέναντι από το Σίδνεϊ και διοικητικά υπάγεται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας

 

 

Ο πληθυσμός του Λορντ Χάου είναι μόλις 382 κάτοικοι και πρόκειται για ένα νησί που θυμίζει επίγειο παράδεισο με.   πυκνή βλάστηση, παραλίες με λευκή άμμο, καταγάλανα καθαρά νερά και μια λιμνοθάλασσα με κοράλλια να το περιβάλλει. 

 

Πάμε στα σημαντικά…

Από το 1982 το Λορντ Χάου έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, με τον γηγενή. πληθυσμός του να μάχεται ενάντια στον υπερτουρισμό, ώστε να παραμείνει ανέγγιχτη η χλωρίδα και η πανίδα του. Δεν είναι τυχαίο που μόνο 400 τουρίστες τον χρόνο μπορούν να το επισκεφθούν. 

 

 

Μάλιστα, κανείς δεν έχει πατήσει σε μεγάλο κομμάτι του νησιού, όπου υπάρχουν ζώα και φυτά που δεν μπορεί κανείς να. δει πουθενά αλλού στον κόσμο. Εκεί βρίσκεται και ο νοτιότερος κοραλλιογενής ύφαλος.

 

Αυτό το μικροσκοπικό νησί της Θάλασσας της Τασμανίας έχει υποτροπικό κλίμα, με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους. χειμώνες. Η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαίνεται από 25 ως 28 βαθμούς και την υπόλοιπη χρονιά από 18 ως 22.

 

Όσοι τυχεροί καταφέρνουν να το επισκεφθούν για τις διακοπές τους, απολαμβάνουν μοναδικές υπαίθριες. δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στα δασικά μονοπάτια και η αναρρίχηση στις ηφαιστειογενείς κορυφές του.

 

 

Εσύ θα σκεφτόσουν ποτέ να επισκεφθείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο; 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath