Home / Good Life  / Art & Culture  / Η super star της όπερας Joyce DiDonato στην Ελλάδα!

Η super star της όπερας Joyce DiDonato στην Ελλάδα!

Η βραβευμένη με Grammy, Joyce DiDonato, επέλεξε και την Ελλάδα για την περιοδεία του διεθνούς project της EDEN.

 

Η Joyce DiDonato θα παρευρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας το διεθνές project της EDEN. Ένα συναισθηματικό ταξίδι, με αφορμή τη μουσική και την επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση. Ένα ταξίδι που θα κάνει στάση και στη χώρα μας. Η εμφάνισή της θα γίνει την Τρίτη 30 Μαΐου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, εντάσσεται στον κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της. Mytilineos Energy and Metals. Πλαισιώνεται από την ορχήστρα II Pomo d’ Oro, την οποία διευθύνει ο Maxim Emelyanychev.

 

 

Η αμερικανίδα μεσόφωνος, η οποία έχει βραβευτεί τρεις φορές με Grammy, μας οδηγεί σε ένα συναισθηματικό ταξίδι που μιλά στην καρδιά των ανθρώπων, επιδιώκοντας την επανασύνδεσή τους με τη φύση. Μας παρακινεί να αλλάξουμε στάση απέναντι στον πλανήτη. Να βιώσουμε μια ολιστική μουσική εμπειρία που προεκτείνεται εκτός συναυλιακών χώρων. Μας μεταφέρει σε μια όαση γεμάτη τραγούδια και σπόρους. Πραγματικοί σπόροι που μπορούν να φυτευτούν, θα διανέμονται στο κοινό εκτός της συναυλιακής αίθουσας. Και τέλος μας προτρέπει να αναλάβουμε ενεργό δράση για το περιβάλλον. Σε δρόμους, κήπους, οπουδήποτε μπορεί να ακουστεί η φωνή μας.

Το project «Eden» είναι μια μουσική περιπλάνηση τεσσάρων αιώνων σε ονειρικές συνθέσεις των Francesco Cavalli , Aaron Copland, Christoph Willibald Gluck , Georg Friedrich Haendel, Charles Ives , Gustav Mahler κ.ά. Ανάμεσά τους, και το τραγούδι «Τhe First Morning of the World», που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από τη βραβευμένη με Oscar Rachel Portman. Μάλιστα, το τραγούδι αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών της Χορωδίας Καντέρμπερι. (Ηνωμένο Βασίλειο), τα οποία συμμετείχαν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε με αφορμή το «Εden».

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.