Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Η Nao Tamura ισορροπεί μεταξύ αισθητικής και καινοτομίας

Η Nao Tamura ισορροπεί μεταξύ αισθητικής και καινοτομίας

Η Γιαπωνέζα σχεδιάστρια Nao Tamura έχει καταφέρει να “παντρέψει” διαφορετικούς πολιτισμούς και τεχνικές μέσα από τα ιδιαίτερα έργα της.

Πρόκειται για μία σχεδιάστρια της οποίας η δουλειά αγγίζει τους πιο μοντέρνους όρους του design. Το ταλέντο της Nao Tamura συνδυάζει άρτια πολιτισμούς, γλώσσες, κλάδους, έννοιες και στυλ με μία μοναδική συνέπεια στην καινοτομία,. πάντα στο επίκεντρο της δουλειάς της.

 

Πρόκειται για μία designer παγκόσμιας κλίμακας και εμβέλειας σε ό,τι αφορά στις ιδέες και την. εκτέλεσή τους. Ως κομμάτι των δημιουργικών κοινοτήτων του Τόκιο και της Νέας Υόρκης, οι λύσεις της έχουν μια. ασυνήθιστη ικανότητα να βρίσκουν αυτή τη συναισθηματική σύνδεση, στην οποία συχνά επιμένει το status quo του κλάδου.

 

 

Οι λύσεις που δίνει, όμως, είναι κάτι παραπάνω από απλός σχεδιασμός, διαθέτοντας μια σπάνια ισορροπία καινοτομίας και ομορφιάς. 

 

Εκτός από τα σχεδιαστικά της επιτεύγματα, έχει προσκληθεί να μοιραστεί τις ιδέες και τις εμπειρίες της σε διάσημα. forums και events όπως το TED TALK, η Salone Del Mobile και το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Οι ομιλίες της αντικατοπτρίζουν τη μοναδική κατανόησή της για τον ρόλο του σχεδιασμού στη διαμόρφωση της κουλτούρας και της. βιομηχανίας, εμπνέοντας κοινό σε όλον τον κόσμο.

 

 

Γεννημένη το 1976 η Tamura αρχικά σπούδασε Communication Design, αλλά η δουλειά της σήμερα είναι εξαιρετικά ποικίλη, με αντικείμενα τον φωτισμό, τo industrial design και τη γραφιστική, μεταξύ άλλων.

 

Αντλεί έμπνευση από ένα εξελισσόμενο μείγμα πολιτισμών, τεχνικών και εννοιών, με αποτέλεσμα όμορφες και καινοτόμες.λύσεις για ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων σεναρίων. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2010 και τώρα εδρεύει στο Μπρούκλιν. Έχει εκθέσει στο μουσείο Palais de Tokyo στο Παρίσι, καθώς και στις Milan Design Week, Design. Miami και Tokyo Designer’s Week και έχει κερδίσει μια σειρά από βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου. Good Design από το Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design και το ADI Διεθνές Βραβείο Compasso d’Oro.

 

 

Πρόσφατα σχεδίασε την Origata collection για το brand Porro,.αντλώντας έμπνευση από την τέχνη της κατασκευής. κιμονό. Η συλλογή Origata είναι κατασκευασμένη από φύλλο αλουμινίου, που έχει κοπεί και συναρμολογηθεί με βάση τις. τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κιμονό, που θέλει τα υφάσματα κομμένα σε ευθείες γραμμές και. ραμμένα μεταξύ τους.

 

naotamura.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath