Home / Wellness  / Health  / Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας γιορτάζει τις υγιείς σχέσεις!

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας γιορτάζει τις υγιείς σχέσεις!

Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Η 4η μέρα του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας. Το 2024 επικεντρωνόμαστε στις υγιείς σχέσεις!

 

Το 2010 η WAS ( World Association for Sexual Health) όρισε την 4η Σεπτεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας. Βασικό στοιχείο των προσπαθειών -τότε και σήμερα- είναι η αναγνώριση της σεξουαλικής υγείας στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποιήσεις σχετικά με τη σεξουαλική υγεία σε όλο τον κόσμο. Το θέμα της φετινής ημέρας είναι οι υγιείς σχέσεις! Οφείλουμε να μάθουμε και να διδάξουμε ότι οι σχέσεις δε βασίζονται μόνο στη σεξουαλική επαφή!

Οι σχέσεις είναι ο τρόπος που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλοί τύποι σχέσεων και η κάθε σχέση είναι μία και μοναδική. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας μάς υπενθυμίζει ποιες είναι οι αξίες που πρέπει να υποστηρίζουμε και να έχουμε για να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις. Ευγένεια, άνεση να εκφραστείς, αλληλεγγύη, ασφάλεια, κατανόηση, υποστήριξη και διασκέδαση. Σε ποιες δεξιότητες βασίζονται αυτές οι αξίες; Όρια, ικανότητα έκφρασης, αξία του να ακούς, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία και ομαδικό πνεύμα.

Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

“Η σεξουαλική υγεία απαιτεί μια θετική και με σεβασμό προσέγγιση στη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές σχέσεις, καθώς και τη δυνατότητα να έχουμε ευχάριστες και ασφαλείς σεξουαλικές εμπειρίες, χωρίς εξαναγκασμό, διακρίσεις και βία”, από τη Διακήρυξη των Σεξουαλικών Δικαιωμάτων της WAS.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?