Home / Fashion  / Η Σαιξπηρική Αγγλία μέσα από τα μάτια της Vivienne Westwood

Η Σαιξπηρική Αγγλία μέσα από τα μάτια της Vivienne Westwood

Westwood
Η Σαιξπηρική Αγγλία επιστρέφει στην καρδιά του Λονδίνου, χάρις στη νέα καμπάνια του οίκου Vivienne Westwood.

 

Shakespeare’s Sonnet 18:Να σε συγκρίνω με την ημέρα του καλοκαιριού” είναι το κεντρικό θέμα της νέας καμπάνιας της Vivienne Westwood, ενώ το θέατρο “ένας ελεύθερος χώρος, όπου οι ιδέες μπορούν και πρέπει να παρουσιάζονται χωρίς λογοκρισία” γίνεται το σκηνικό της. Η ready-to-wear SS24 collection του οίκου της “αντισυμβατικής” Ντάμας της Αγγλίας παρουσιάζεται σε μία ιδιαίτερη καμπάνια, γυρισμένη σε ένα από τα αγαπημένα μέρη της Vivienne Westwood, το Globe Theatre-το ιστορικό ελισαβετιανό θέατρο όπου ο William Shakespeare έγραψε τα διάσημα έργα του.

 

Westwood

 

Το Globe Theatre δεν είχε μόνο ξεχωριστή θέση για την καμπάνια-εξαιτίας του Σαιξπηρικού θέματός της- αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για.την κληρονομιά του οίκου και της ίδιας της Vievienne, καθώς ήταν κομμάτι της ακτιβιστικής της εκστρατείας. Εκεί, η Westwood πραγματοποίησε τη διάσημη ομιλία της “Letters to the Earth” για την περιβαλλοντική κρίση,.προκειμένου να εμπνεύσει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε αυτήν την παγκόσμια εκστρατεία για το περιβάλλον.

 

Westwood

 

Εξετάζοντας την περίοδο, η νέα συλλογή του οίκου προσφέρει ένα σύγχρονο όραμα για στυλ ενημερωμένο από το παρελθόν. Το βρετανικό brand εμπνέεται από τον fluid χαρακτήρα των ντυσιμάτων της Σαιξπηρικής Αγγλίας,.συνεχίζοντας την προσπάθειά της να καταρρίψει τα έμφυλα στερεότυπα. Παράλληλα, ο πίνακας του François Boucher “Ηρακλής και Ομφάλη” πρωταγωνιστεί σε διάφορα κομμάτια της συλλογής, όπως σε κορσέδες και φορέματα,.με την καμπάνια να τον υιοθετεί μέσα στην punk αισθητική της.

 

 

Φυσικά, από την καμπάνια δεν λείπουν τα καρό prints, τα ξεβαμμένα υφάσματα και τα σκισμένα ρούχα,.σήματα κατατεθέν της σχεδιαστικής κληρονομιάς της Vivienne Westwood.

 

 

 

www.viviennewestwood.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada