Home / Good Life  / Η γεύση της Επανάστασης

Η γεύση της Επανάστασης

geusi epanastasis
Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 δεν άφησε ασυγκίνητη ούτε τη γαστρονομία.

 

Γεύσεις και art de le table γιορτάζουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

λάδι βιώσας

 

ladi biosas epanastasi

 

Το συλλεκτικό, Limited Edition, μπλε μπουκάλι λάδι βιώσας με την υπογραφή του διάσημου Έλληνα Κεραμικού Γιώργου Βαβάτση, περιέχει το πολυβραβευμένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της οικογένειας από την Καλαμάτα. Μια περιορισμένη έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στον Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως μια δημιουργική ανθρώπινη παρέμβαση στην ιστορία.

Οι λωρίδες περιγράμματος του λογότυπου μεταμορφώθηκαν καλλιτεχνικά για να αντικατοπτρίζουν ένα φρούριο, ενώ στο πλάι της φιάλης αποτυπώνεται η ιστορική φράση της Επανάστασης “Ελευθερία ή Θάνατος”. Στην μπροστινή πλευρά της, τρία σύμβολα ξεχωρίζουν ως εμβληματικές αναφορές στην ανεξαρτησία της Ελλάδας. Ένα στεφάνι ελιάς που τιμά τη θεά Νίκη, το εικονικό κράνος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Καλαμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση.

 

Ουζάκι gogreek®

oyzaki gogreek revolution

Οι πολυβραβευμένες gogreek® The Collectibles Ouzo Miniatures αντλούν έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, την ιστορία και την παράδοση. Οι μινιατούρες Evzonas & Amalia, μέλη της Συλλεκτικής σειράς, σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το gogreek® από τον George Yonas και απεικονίζουν τις παραδοσιακές φορεσιές της Αττικής και της Πελοποννήσου με μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο. Το ούζο gogreek® σχεδιάζεται, παράγεται και εμφιαλώνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

 

Κυρ-Γιάννη Παράγκα Revolution

Paranga Revolution

Πριν από 21 χρόνια, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την Παράγκα, μια ετικέτα που μύησε πολλούς οινόφιλους στο ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί. Το Παράγκα Revolution, εσοδείας 2019, κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, ως ένα επετειακό προϊόν για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Κόκκινο βαθύ στην όψη ενώ στο ποτήρι ξεδιπλώνονται αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών, τυπικά του Syrah. Η παρουσία του βαρελιού αγκαλιάζει πολύ διακριτικά το αρωματικό σύνολο, προσφέροντας ένα κρασί ισορροπημένο με πολύ καλή δομή. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο μαύρο φρούτο και όγκο σε μια ισορροπημένη αρμονία των δύο ποικιλιών, που χαρίζουν μακριά επίγευση.

 

Κωνσταντίνος Κακανιάς – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

kakanias cycladic 1821

 

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς συνεργάζεται με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σχεδιάζοντας μια Limited συλλογή αντικειμένων με θέμα το 1821. Ένα τσολιαδάκι, μια γυναίκα σε πτώση σαν γυναίκα του Ζαλόγγου, αλλά και ψαράδες που ανασύρουν ειδώλια με τα δίχτυα τους αποτυπώνονται πάνω σε κούπες και πιάτα πορσελάνης και υμνούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τα αντικείμενα είναι διαθέσιμα μέσω του eshop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

→ Δείτε επίσης: Οι ήρωες του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin