Home / Family  / Η Βραδιά του Ερευνητή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Η Βραδιά του Ερευνητή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Η Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις. 

Tην τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στις 27 του μήνα, η βραδιά του Ερευνητή επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διοργανώνεται σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές.πόλεις και αποτελεί διαχρονικά τόπο συνάντησης του κοινού με την έρευνα και την επιστήμη. 

 

 

Τι θα περιλαμβάνει η Βραδιά του Ερευνητή;

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. Εφτά διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές. και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς,.πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη. Οι δράσεις κορυφώνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη με τις εκδηλώσεις της “Researchers’ Night”!

 

Τη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη, ερευνητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες θα μυήσουν τους επισκέπτες όλων. των ηλικιών στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν. live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν την έκθεση τεχνολογιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), αλλά και να. γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν ακόμα να απολαύσουν καλλιτεχνικές παραστάσεις και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη μαγεία της επιστήμης.

 

 

Βραδιά του Ερευνητή 2024
Παρασκευή 27/9/2024 
17.00 – 22.00 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (M1)
Δωρεάν είσοδος για όλες και όλους!

 

Αναζητήστε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για την ξεχωριστή αυτή βραδιά.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath