Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Γιατί πάντα θα έχουμε τη Disney…

Γιατί πάντα θα έχουμε τη Disney…

Disney
100 χρόνια Disney και μοιάζει σαν χθες η στιγμή που παρακολούθησα την πρώτη μου ταινία, μπαίνοντας σε έναν κόσμο χωρίς τέλος.

 

Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ή γνωρίσει κάποιον άνθρωπο που δεν είναι fan των ταινιών της Disney. Φυσικά και υπάρχουν κάποιες που δεν θα μου αρέσουν ή θα με βρίσκουν αντίθετη, σχετικά με τα μηνύματα και τα πρότυπα που προωθούν. Ωστόσο, το συναίσθημα φροντίδας, αγάπης και παραμυθιού μένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Σε οποιαδήποτε ηλικία και στιγμή και αν με πετύχει η παρακολούθηση μιας ταινίας αυτού του κόσμου, δεν υπάρχει περίπτωση να μη με αφήσει με μία αίσθηση “ζεστασιάς”. Φέτος κλείνει 100 χρόνια δημιουργίας και φαντασίας και κυκλοφόρησε ένα αφιερωματικό video. Εκεί οι περισσότεροι χαρακτήρες της προσπαθούν να βγουν μία από κοινού φωτογραφία.

 

 

Λατρεύοντας τέτοιου είδους νοσταλγικά throwbacks, προφανώς και συγκινήθηκα και απλά αναρωτήθηκα γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ τέτοιου είδους ταινίες.. Γιατί μαζεύομαι με τις φίλες μου και αντί να δούμε κάτι καινούργιο, πολλές φορές παρακολουθούμε με τεράστια χαρά και ενθουσιασμό μία παιδική ταινία;. Και ακόμα και αν την έχουμε δει δεκάδες φορές νιώθουμε τόσο γεμάτες;.Γιατί μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Κάνει τη φαντασία μας να ταξιδεύει και μας δίνει την ελπίδα και το θάρρος να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.

 

 

Οι περισσότερες ταινίες βασίζουν τη θεματολογία τους στην αέναη μάχη καλού και κακού. Στο πώς η αγάπη νικάει κάθε τι τρομακτικό.

Κάθε ταινία μας μαθαίνει και από κάτι καινούργιο. Να σεβόμαστε τους άλλους, να είμαστε ο εαυτός μας και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Το πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η φιλία, η φύση και τα ζώα, η οικογένεια και η διαφορετικότητα. Στο τέλος όλα αυτά τα τέρατα, οι κακές μάγισσες και οι δράκοι νικιούνται και το κακό εξαφανίζεται. Και μας αρέσει τόσο αυτή η συνθήκη γιατί μας δίνει κουράγιο να παλέψουμε τα δικά μας τέρατα, οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν. Μπορείτε να μου πείτε βέβαια ότι αυτό δε συμβαίνει πάντα στη ζωή και ότι το άσχημο επικρατεί. Ναι, αλλά το να είσαι θετικός, αισιόδοξος και να μοιράζεις αυτό το συναίσθημα ελπίδας είναι βασικό, αναγκαίο, ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο.

 

 

Βλέποντας τις ταινίες ξανά και ξανά, προσπάθησε να αντιληφθείς ότι αυτή η μαγεία που φαίνεται σαν ένα άπιαστο όνειρο, πηγάζει μόνο από εσένα. Κρύβεται στην πίστη που έχεις στον εαυτό σου, η οποία θα σε παρακινήσει να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, όπως και οι ήρωες. Ακόμα και αν πολλοί θα μου πουν το αντίθετο – ότι αυτά είναι παραμύθια, εγώ πάντα θα επιλέγω να βλέπω το θετικό. Η μαγεία είναι εδώ, αρκεί να ψάξεις να τη βρεις…

 

 

Τι έμαθα από τις ταινίες της Disney

Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα! Θέσε τους στόχους σου ψηλά! – Toy Story

Απλά συνέχισε να κολυμπάς και αντιμετώπισε τους φόβους σου – Ψάχνοντας τον Νέμο

Η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί για την επιτυχία – Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος

Κάνε ένα βήμα έξω από τη ζώνη άνεσης σου – Μαλλιά Κουβάρια

Ποτέ δεν είναι αργά – Up

Το μόνο όριό σου είναι ο εαυτός σου – Ratatouille

To ότι θα μεγαλώσεις είναι αναπόφευκτο – Πήτερ Παν

Μην αφήσεις τις ανησυχίες να σε κατακλύσουν The Lion King

Η φωνή σου είναι το πιο ισχυρό σου όπλο – Η μικρή γοργόνα

Τα συναισθήματα είναι για να τα νιώθουμε, όποια κι αν είναι – Inside out

Αγάπησε τον εαυτό σου, ακόμα και αν οι άλλοι δεν το κάνουν και μην κρίνεις ποτέ κάποιον από την εμφάνισή του – Η πεντάμορφη και το τέρας

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου – Frozen

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.