Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί να εντάξεις τα αχλάδια στη διατροφή σου;

Γιατί να εντάξεις τα αχλάδια στη διατροφή σου;

Tα αχλάδια ανήκουν στα φρούτα που είναι διαθέσιμα αρκετούς μήνες τον χρόνο και προσφέρουν στον οργανισμό σου πολλά οφέλη.

Δεν είναι τυχαίο που ο Όμηρος χαρακτήριζε τα αχλάδια ως “δώρο των θεών”. Τα ζουμερά αυτά φρούτα, εκτός από τη νοστιμιά τους, μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της υγείας σου.

 

Ας ξεκινήσουμε από το ότι τα αχλάδια ευδοκιμούν σχεδόν όλον τον χρόνο, αλλά κυρίως από τα τέλη του Ιουνίου μέχρι τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αποτελούν κομμάτι της διατροφής μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μπορούν  με πολλούς τρόπους και παραλλαγές να γίνουν η καθημερινή μας συνήθεια.

 

 

Ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη που μπορούν να έχουν τα αχλάδια:

Τα αχλάδια αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών, ενώ μας προσφέρουν τις απαραίτητες βιταμίνες και. μέταλλα όπως η βιταμίνη C, K, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ κ.ά.

 

Τα αχλάδια που έχουν κόκκινη σάρκα περιέχουν καροτενοειδή, φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες, βασικές. αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν συνολικά τον οργανισμό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Θεωρούνται υποαλλεργικά φρούτα και γι’αυτό ο χυμός από αχλάδι συστήνεται ακόμη και για βρέφη και άτομα που. έχουν αλλεργίες.

 

Τα αχλάδια βοηθούν στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης χάρη στις φυτικές ίνες και το κάλιο που περιέχουν, ενώ. έχουν αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά συστατικά.

 

 

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και χαλκό προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. και άρα έχουν αντικαρκινική δράση. Πιο συγκεκριμένα, προστατεύουν τον βλεννογόνο του παχέος εντέρου,. μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου στο όργανο αυτό.

 

Τσα αχλάδια περιέχουν πηκτίνη, η οποία βοηθάει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, όπως και οι φυτικές ίνες. στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυανίνες που περιέχουν, συμβάλλουν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, κάτι πολύ σημαντικά για όσους πάσχουν από σακχαρώδη. διαβήτη.

 

Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος και του πόνου που. οφείλεται σε φλεγμονή, ενώ ο χυμός από αχλάδι βοηθά το σώμα να δροσιστεί σε υψηλές θερμοκρασίες και, παράλληλα, προλαμβάνει προβλήματα του λαιμού.

 

Τέλος, για εσένα που θέλεις να χάσεις βάρος, είναι μία πολύ καλή διατροφική επιλογή, αφού οι φυτικές τους ίνες. οδηγούν πιο εύκολα στο αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερη διάρκεια.

 

Μήπως έφτασε η ώρα να εντάξεις τα αχλάδια στο καθημερινό σου διατροφολόγιο;

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath