Home / Good Life  / Γεύση Θεσσαλονίκης: August dine from day to night!

Γεύση Θεσσαλονίκης: August dine from day to night!

γεύση Θεσσαλονίκης

Θέλεις να απολαύσεις τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η Νύμφη του Βορρά; Δες τους τέσσερις γευστικούς προορισμούς της Θεσσαλονίκης, που αξίζει να επισκεφτείς κάθε στιγμή της ημέρας!

 

Για λαχταριστό gelato και απολαυστικό comfort food

Μπορείς να φανταστείς το καλοκαίρι σου χωρίς gelato; Είμαστε σίγουροι πως η απάντηση είναι “ΟΧΙ!” Όταν τελειώσεις τη βόλτα σου στη Νέα Παραλία, δροσίσου στην πιο γλυκιά γωνιά της Θεσσαλονίκης, το Napoleone Gelato, Dolce & Vino! Παρότι μιλάμε για ένα new entry στο γαστροδρόμιο της πόλης, ο ιδιοκτήτης του διαθέτει εξειδίκευση στο ποιοτικό, χειροποίητο παγωτό και τις γλυκές δημιουργίες που ξεπερνά τα 30 χρόνια.

 

γεύση Θεσσαλονίκης Napoleone

 

Πέραν των αμέτρητων επιλογών σε gelato και γλυκίσματα, εδώ θα απολαύσεις και ένα πλήθος εξαιρετικών προτάσεων comfort food, για κάθε στιγμή της ημέρας. Κι επειδή δεν πρέπει να χορταίνει μόνο το στομάχι, αλλά και… το μάτι, παραδώσου στη μαγεία του ηλιοβασιλέματος που σβήνει στον κόλπο του Θερμαϊκού και ταξίδεψε στην αληθινή ομορφιά της Θεσσαλονίκης!

 

 

Ωράριο: Ανοιχτό καθημερινά, 08.30 – 00.30.

Θα το βρεις: Μαρία Κάλλας 1, Τ. 231 084 3888.

FB: @napoleone.skg

IG: napoleone.skg

 

Για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία ελληνικής κουζίνας

Αν αναζητάς ένα εστιατόριο που “δένει” τη γευστική ιστορία της Θεσσαλονίκης με τη σύγχρονη γαστρονομία, τότε Τα Τρία Γουρουνάκια είναι ο προορισμός σου. Στην καρδιά της πόλης, σ’ ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο, ο σεφ Δήμος Καλαϊτσίδης ετοιμάζει πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και πάθος για διαρκή αναζήτηση!

 

γεύση Θεσσαλονίκης Τα Τρία Γουρουνάκια

 

Στο πλούσιο μενού θα βρεις δημιουργικές προτάσεις, όπως το φιλέτο λαβράκι με πουρέ μελιτζάνας, η κρεατόπιτα με τραχανά, ξύγαλο Σητείας και πελτέ πιπεριάς Φλωρίνης, η ελληνική καρμπονάρα με χυλοπίτες, απάκι, μανιτάρια, πεκορίνο Αμφιλοχίας και ποσέ αβγό, αλλά και η εντυπωσιακή Pavlova. Επίλεξε ένα από τα “Μενού Γευσιγνωσίας” και μετέτρεψε την επόμενη έξοδό σου για φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας!

 

 

Ωράριο: Ανοιχτό καθημερινά, 12.00 – 00.00.

Θα το βρεις: Καποδιστρίου 7 & Πάικου, Τ. 231 024 9050.

FB: @tatriagourounakia.gr

IG: ta_tria.gourounakia

 

Για ένα μποέμ οινικό και γαστρονομικό ταξίδι

Είσαι λάτρης του κρασιού και των γαστρονομικών δημιουργιών που ξεφεύγουν από την πεπατημένη; Αντλώντας έμπνευση από την ομώνυμη περιοχή του Παρισιού, το Μονμάρτη Wine Bar Restau αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο οινικής εκλεκτικότητας και μοναδικής μποέμ αύρας, όπου η απόλαυση και η εξερεύνηση γίνονται ένα με την τέχνη του κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας.

 

γεύση Θεσσαλονίκης Μονμάρτη

 

Στο διάφανο cellar corner θα ανακαλύψεις μία εκλεκτή συλλογή κρασιών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, με γνωστές και δυσεύρετες ετικέτες, οι οποίες αναδεικνύουν την ποικιλία των αμπελώνων και τις μοναδικές γευστικές νότες που κρύβονται σε κάθε φιάλη. Οι γαστρονομικές δημιουργίες συνδυάζουν την αρτιότητα και την ποικιλία των γεύσεων με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και είναι ειδικά σχεδιασμένες για να σου προσφέρουν μοναδικές wine pairing εμπειρίες!

 

 

Ωράριο: Ανοιχτό καθημερινά, 10.00 – 02.00.

Θα το βρεις: Θεμ. Σοφούλη 92, Καλαμαριά, Τ. 231 041 4814.

FB: @Monmartiwinebar

monmarti.gr

 

Για ένα γρήγορο και υγιεινό snack

Οι Αυγουστιάτικες βόλτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δε γίνεται να μη συνοδεύονται από ένα ολόφρεσκο, δροσερό και γευστικό snack. Για να τροφοδοτήσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και πολύτιμες βιταμίνες, δεν έχεις παρά να κάνεις μία στάση στη Φρουτομαγεία Ρεφανίδης, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

 

γεύση Θεσσαλονίκης Ρεφανίδης

 

Στον ονειρεμένο χώρο του fruit & salad bar θα βρεις ό,τι πιο φρέσκο έχει να σου προσφέρει η γη,.μέσα από τις πρωτότυπες γευστικές προτάσεις του THE FRESH BAR, που σίγουρα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα! Smoothies, γεύματα ενέργειας με γιαούρτι, ροφήματα ενέργειας με γάλα,.φρεσκοστημένοι χυμοί φρούτων και λαχανικών και,.φυσικά, σαλάτες λαχανικών και φρουτοσαλάτες ετοιμάζονται εδώ, για να επιλέξεις το δικό σου αγαπημένο healthy but tasty snack!

 

 

Ωράριο: Ανοιχτό Δευτέρα – Σάββατο, 08.00 – 22.00.

Θα το βρεις: Πλατεία Αριστοτέλους 5, Τ. 231 024 0489 || 18ο χλμ. Θεσ/νίκης – Μηχανιώνας, Τ. 231 046 3528. Για τηλεφωνικές παραγγελίες και παράδοση στον χώρο σου: Τ. 231 024 0489.

FB: @Refanidis

IG: froutomageia_the_fresh_bar

 

Εσύ, πού θα ανακαλύψεις την πραγματική γεύση της Θεσσαλονίκης;

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?