Home / Good Life  / Γάλα “Βραδινό” από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή!

Γάλα “Βραδινό” από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή!

Το γάλα “Βραδινό”, ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό project, είναι το νέο προϊόν της Αμερικανικής Γεωργική σχολής!

 

Υπό το πρίσμα των αναγκών της εκπαίδευσης, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει να πρωτοπορεί και να επενδύει στην έρευνα και τη γνώση. Σε μία ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου “Αλίκη Περρωτή” παρουσίασε το νέο του προϊόν. Το γάλα “Βραδινό”, το οποίο διατίθεται προς το παρόν μόνο από τα καταστήματα ενός των εγκαταστάσεων της σχολής. Μέσα από την προσήλωση στην ευζωία των αγελάδων, τη βελτιστοποίηση της ποιότητας και την παραγωγή προϊόντων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών προέκυψε το καινούργιο γάλα.

 

 

Η ιδέα προήλθε από την εκμετάλλευση του βραδινού γάλακτος λαμβάνοντας υπόψη την ευζωία των αγελάδων. Εξετάστηκαν και τα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τη διαφορά αυτού του γάλακτος σε ότι αφορά την περιεκτικότητά του σε μελατονίνη. Αποτελεί μια φυσική ουσία που βρίσκεται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Πάιζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού αρκετών βιολογικών λειτουργιών που παρουσιάζουν ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια του 24ώρου. Η μελατονίνη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ερευνητών, λόγω του ρόλου της ως ισχυρό αντιοξειδωτικό μέσο με χαμηλό μοριακό βάρος. Η εξωγενής χορήγηση του βάρους δεν αναστέλλει την ενδογενή παραγωγή. Επομένως, μπορεί εύκολα να περάσει τις κυτταρικές μεμβράνες και τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

Παράγεται κυρίως στα κύτταρα της επίφυσης του εγκεφάλου. Κάτω από τον έλεγχο του υποθαλάμου που δέχεται σήματα από τον αμφιβληστροειδή σχετικά με το φως και το σκοτάδι στο περιβάλλον. Η παραγωγή της, στην οποία εμπλέκεται και η βιταμίνη.Β6, που είναι σημαντική για τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και για την καλή υγεία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, αναστέλλεται από το φως και ενεργοποιείται από το σκοτάδι. Επομένως, το άρμεγμα των αγελάδων το βράδυ, δίνει το χαρακτηριζόμενο ως γάλα ‘Βραδινό’ και αποδεικνύεται ότι περιέχει περισσότερη μελατονίνη.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.