Home / Family  / Ασφαλή επιστροφή του σκύλου από τις διακοπές

Ασφαλή επιστροφή του σκύλου από τις διακοπές

επιστροφή του σκύλου

Η επιστροφή του σκύλου σας στην πραγματικότητα μετά τις διακοπές μπορεί να είναι το ίδιο δύσκολη με τη δική σας.

 

Φανταζόμαστε ακριβώς πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στη δουλειά και την καθημερινότητα μετά τις ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο, όσοι έχουν για κατοικίδιο έναν σκύλο και ο ίδιος τους συνόδευσε στον καλοκαιρινό προορισμό τους θα αντιληφθούν ότι η επιστροφή του σκύλου μπορεί να γίνει δυσκολότερη. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει να διαχειριστεί και τους δικούς του ρυθμούς, αλλά και τις δικές σας ανησυχίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί σας απολάμβανε πολύ περισσότερο στις διακοπές, όπου είχατε και καλύτερη διάθεση. Τώρα, όμως, πρέπει να μάθει πάλι να σας αποχωρίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

επιστροφή του σκύλου

Εσείς από τη μεριά σας θα πρέπει να δείξετε λίγο περισσότερη φροντίδα προς το κατοικίδιό σας. Και αυτό για να γίνει ομαλά η επιστροφή του. Παρατηρείστε τη συμπεριφορά του εκτός και εντός του σπιτιού, αν τρώει όπως πριν και αν έχει διάθεση και ενέργεια. Αν δείτε ότι μετά από 10 μέρες έχει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

 

Η δική σας φροντίδα και αγάπη είναι τα δύο στοιχεία που θα ενισχύσουν την ψυχολογία του! Μην ξεχνάτε ότι για την ομαλή και σωστή επιστροφή του σκύλου από τις διακοπές απαιτείται επίσκεψη στον κτηνίατρο, με εξετάσεις και δερματικό έλεγχο!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.