Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Αλλαγές και στόχοι της νέας σεζόν

Αλλαγές και στόχοι της νέας σεζόν

Νέα σεζόν με αλλαγές στην αντίληψη για το σώμα μας και τη διατροφή μας, αλλά και στόχους για μία νέα αρχή με στόχο την υγεία μας.

Καθώς μπήκε το φθινόπωρο, είναι φυσιολογικό για πολλούς από εμάς, να αναλογιστούμε τους μήνες που πέρασαν και να σκεφτούμε τις αλλαγές, που θα θέλαμε να κάνουμε στη ζωή μας.

 

Ενώ κάποιοι μπορεί να θέτουν στόχους, που σχετίζονται με την καριέρα ή την προσωπική ανάπτυξη, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων εστιάζει στην εικόνα του σώματός του, τη διατροφή και τη φυσική του κατάσταση, χρησιμοποιώντας αυτή τη μεταβατική περίοδο ως ευκαιρία για μια νέα αρχή.

 

 

H “παγίδα”…

Στη σημερινή κοινωνία, η αντίληψή μας για το σώμα μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις κοινωνικές πλατφόρμες και τις κοινωνικές πιέσεις. Είναι εύκολο να πέσουμε στην “παγίδα” να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με ανέφικτα πρότυπα. Αυτή η τοξικότητα μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και συναισθηματική δυσφορία.

 

Αντί να υποκύψουμε σε αυτές τις πιέσεις, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας. Ο καθορισμός νέων στόχων στο τέλος του καλοκαιριού,.θα πρέπει να αφορά την καλλιέργεια μιας πιο υγιούς σχέσης με το σώμα μας. Αυτό ξεκινά με την αλλαγή της εστίασης από την “απώλεια βάρους” στην υιοθέτηση ενός πιο υγιούς πλάνου ζωής. Οι δίαιτες συχνά συνοδεύονται από περιοριστικά και βραχυπρόθεσμα μέτρα,.ενώ με μια δια βίου δέσμευση μπορούμε να παρέχουμε στο σώμα μας την τροφή που χρειάζεται, την κίνηση που έχει ανάγκη, την ενυδάτωση που του λείπει, ώστε να καταφέρει να έχει μακροπρόθεσμα και σταθερά αποτελέσματα.

 

 

Η διατροφή αποτελεί θεμέλιο λίθο της ευεξίας και της ποιότητας ζωής. Αντί να έχεις εμμονή με τις θερμίδες, επικεντρώσου στη θρέψη του σώματός, με τροφές, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ενεργητικός και ικανοποιημένος. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να ενσωματώσεις στα γεύματά.σου μια ποικιλία τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, για να υποστηρίξετε τη συνολική σας υγεία;

 

 

Αυτοί οι νέοι στόχοι δεν θα πρέπει να αφορούν την επίτευξη του τέλειου σώματος, αλλά ενός υγιούς σώματος. Αλλά πρόσεξέ με… Στην πρόταση “υγιής εικόνα σώματος” συμπεριλαμβάνονται τα σώματα που υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, καθώς ο πραγματικός στόχος είναι να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όχι κάποιος άλλος.

 

 

Ο ρόλος της άσκησης

Η γυμναστική παίζει αναπόσπαστο ρόλο σε αυτό το ταξίδι. Αντί να πιέζεις τον εαυτό σου στα άκρα, στόχευσε σε μια ισορροπημένη προσέγγιση που περιλαμβάνει δραστηριότητες που πραγματικά σε ευχαριστούν. Είτε πρόκειται για γιόγκα, πεζοπορία, χορό ή προπόνηση ενδυνάμωσης,.βρες αυτό που σε κάνει να αισθάνεστε καλά, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η τακτική άσκηση θα πρέπει να συμπληρώνει τις διατροφικές σου προσπάθειες και όχι να γίνεται πηγή άγχους.

 

Να θυμάσαι ότι η αξία σου δεν καθορίζεται από την εμφάνισή σου,.αλλά από τον χαρακτήρα την καλοσύνη και τη συνεισφορά σου στην κοινωνία.

 

Αλλαγές

 

Το τέλος του καλοκαιριού αποτελεί μια ιδανική στιγμή για μια νέα αρχή.όσο αφορά την εικόνα του σώματος, τη διατροφή, τη φυσική κατάσταση και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

Άφησε πίσω σου τα τοξικά κοινωνικά πρότυπα, κάνε τη διατροφή μια δια βίου δέσμευση! Αυτοί οι νέοι στόχοι δεν αφορούν τη συμμόρφωση με τα πρότυπα της κοινωνίας,.αλλά το να γίνεις η πιο υγιής και ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού σου!

 

www.restartdiet.gr

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος