Home / Beauty  / Αδύναμα νύχια στην εμμηνόπαυση; Μάθε πώς θα τα αποφύγεις!

Αδύναμα νύχια στην εμμηνόπαυση; Μάθε πώς θα τα αποφύγεις!

Yπάρχουν κανόνες και tips, που κάθε γυναίκα πρέπει να ακολουθεί μετά τα 50, αν θέλει να διατηρήσει τα νύχια της υγιή και δυνατά.

Aν βρίσκεσαι σε φάση που η εμμηνόπαυση σου έχει χτυπήσει την πόρτα, οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν σωτήριες. Είναι γεγονός πως στην περίοδο της εμμηνόπαυσης τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται σημαντικά. Μία από τις κυρίαρχες συνέπειες είναι η ξηρότητα σε διάφορα σημεία της επιδερμίδας, ένα από από τα οποία είναι και τα άκρα.

 

Είναι σύνηθες στις ηλικίες των 50+ το γρήγορο σπάσιμο των νυχιών, και άρα η δυσκολία διατήρησης του μήκους των νυχιών. 

 

Παρ’ όλα αυτά πολλές είναι οι διάσημες κυρίες που αποδεικνύουν με τις εμφανίσεις τους με μακριά nail looks, ότι τα άκρα τους, όχι μόνο δεν είναι αδύναμα, αλλά μοιάζουν πιο νεανικά από ποτέ.

 

 

Αν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ να αποκτήσεις και πάλι ένα άψογο μανικιούρ, αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις με συνέπεια.

 

Κανόνας Νο1: Υιοθέτησε μια σταθερή nailcare ρουτίνα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη skincare ρουτίνα μας ανήκουν κανονικά και τα άκρα μας. Μετά τη βραδινή περιποίηση του προσώπου μας, πρέπει να αφιερώνουμε λίγα λεπτά και για την περιποίηση των νυχιών μας. Ξεκίνα από την εφαρμογή ενός ειδικού ελαίου ή μίας κρέμας, κάνοντας απαλό μασάζ στα επωνύχια, έτσι ώστε να τα ενυδατώσεις. Αυτό αυτομάτως κάνει τα νύχια να φαίνονται πιο υγιή, αφού τα δυναμώνει σε βάθος.

 

Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέξεις για το καθημερινό πλύσιμο των χεριών σου σαπούνια με ενυδατικούς παράγοντες, και να φοράς γάντια κατά τη διάρκεια χρήσης καθαριστικών για τα πιάτα ή απορρυπαντικών.

 

 

Κανόνας Νο2: Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες

Μπορεί να είσαι πολυάσχολη και να μην πηγαίνεις συχνά για επαγγελματικό μανικιούρ, αλλά το οφείλεις στα νύχια σου τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Σίγουρα, οι ειδικοί ξέρουν πολύ καλύτερα πώς να τα καθαρίσουν σωστά, και να τους δώσουν το σωστό σχήμα. Καλό θα ήταν να εναλλάσσετε το ημιμόνιμο με απλό μανικιούρ, ώστε τα νύχια να παίρνουν “ανάσα” και να μη φθείρονται.

 

 

Κανόνας Νο3: Bάλε τα συμπληρώματα διατροφής στη ρουτίνα σου

Ακούμε συχνά για τα συμπληρώματα διατροφής, αλλά συνήθως αμελούμε να τα εντάξουμε στη δική μας ρουτίνα. Πρέπει να ξέρεις ότι τα συμπληρώματα βοηθούν στο να λάβει ο οργανισμός μας επαρκή ποσότητα σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν και την υγεία των νυχιών, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

 

 

Εxtra tip: Απόφυγε τα γαλακτώδη χρώματα και τα matte φινιρίσματα, καθώς κάνουν τα χέρια να δείχνουν πιο θαμπά. 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath