Home / Beauty  / Με τη “Stripes” η Naomi Watts μιλά για την εμμηνόπαυση

Με τη “Stripes” η Naomi Watts μιλά για την εμμηνόπαυση

naomi
Η Naomi Watts λανσάρει το δικό της beauty brand, “Stripes”, το οποίο είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Σήμερα (18/10) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης , η καταλληλότερη στιγμή για το λανσάρισμα του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος της ηθοποιού Naomi Watts. Η ίδια αποφάσισε μέσα από τη δημιουργία του beauty brand “Stripes” να φέρει στο επίκεντρο το θέμα της εμμηνόπαυσης.

 

 

Mέσα από το beauty brand “Stripes” η Watts έχει το βλέμμα στραμμένο στη μακροζωία. Η διάσημη ηθοποιός έκανε τα πρώτα της βήματα στον τομέα της ομορφιάς το 2014, λανσάροντας τα clean beauty προϊόντα “Onda Beauty”. Το νέο της εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Amyris.  

 

 

Έχοντας αφιερώσει αναμφισβήτητα αρκετό χρόνο στο να ασχοληθεί με την ιδιαίτερη περίοδο της εμμηνόπαυσης, η Watts ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Η ίδια είναι προετοιμασμένη να οικοδομήσει ενεργά το ίδιο σύστημα υποστήριξης, που αναζητούσε από καιρό για τον εαυτό της.

 

Όπως χαρακτηριστικά λέει “Οι γυναίκες θα πρέπει να αισθάνονται ότι οι συζητήσεις για την εμμηνόπαυση είναι φυσιολογικές. Αυτό θα πρέπει να είναι το τέλος της ντροπής και της μυστικότητας. Η αρχή για κάτι νέο και υπέροχο”.

 

 

H σειρά ομορφιάς “Stripes” καλύπτει όλη την γκάμα προϊόντων, που πιθανότατα θα χρειαζόταν μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση. Αυτά είναι ένα ενυδατικό κολπικό τζελ, προβιοτικά συμπληρώματα, έλαια σώματος και πολλά άλλα. Όλα τους είναι προσανατολισμένα στα διάφορα στάδια της εμμηνόπαυσης και τις σωματικές επιπτώσεις, που επιφέρουν στις γυναίκες.

 

Περίπου 25 εκατομμύρια γυναίκες υποφέρουν από συμπτώματα κάθε χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Grand View Research. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να περνούν αυτή τη φάση της ζωής τους στη μοναξιά.

 

 

Η ίδια η ηθοποιός, που είναι τώρα 53 ετών, δήλωσε: “Στα σαράντα μου, όταν οι ορμόνες μου άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα, δεν ένιωθα ότι υπήρχε δίκτυο υποστήριξης. Έκανα αστεία με φίλους για να δοκιμάσω τα νερά, αλλά “κολύμπησα” με μυστικότητα και ντροπή, νιώθοντας απαίσια”.

 

 Σύμφωνα με έρευνες, οι αναζητήσεις Google στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της λέξης “εμμηνόπαυση” έχουν μηνιαίο όγκο 1,1 εκατομμυρίων αναζητήσεων. Η Grand View Research προβλέπει ότι η αγορά της εμμηνόπαυσης θα φτάσει τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

 

 

Η ηθοποιός αναζήτησε τον κατάλληλο σύντροφο, με τον οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Francisco Costa, πρώην δημιουργικό διευθυντής στην Calvin Klein. Τον συμβουλεύτηκε και ο Costa την ώθησε προς την Amyris, η οποία απέκτησε την ομώνυμη επωνυμία περιποίησης δέρματος και σώματος το 2021. Επίσης, αποτελεί τη μητρική εταιρεία πίσω από τις Biossance, Rosie Huntington-Whiteley’s Rose. Inc. και JVN Hair του Jonathan Van Ness.

 

 

Η Watts λέει ότι ήθελε να κάνει τη “Stripes” όσο πιο αυθεντική γινόταν. “Η Stripes καθοδηγείται από την προσωπική μου ιστορία, αλλά ξέρω ότι συνδέεται και με ιστορίες πολλών άλλων. Περνάμε το 40 με 50 τοις εκατό της ζωής μας στην εμμηνόπαυση. Ας το κάνουμε το καλύτερο μισό της ζωής μας! Πρέπει να οπλίσουμε τις γυναίκες με την εκπαίδευση και την υποστήριξη για να το κάνουμε”.

 

Στον πυρήνα κάθε προϊόντος μαλλιών, προσώπου και κόλπου της “Stripes” βρίσκεται η ζυμωμένη εκτοΐνη. Πρόκειται για μια φυσική ένωση, που προέρχεται από ορισμένα είδη βακτηρίων. Aυτή προστατεύει την κυτταρική λειτουργία και καταπολεμά το αφυδατωμένο δέρμα, μια κοινή παρενέργεια της εμμηνόπαυσης.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης χάνονται από όλον τον οργανισμό οιστρογόνα. Έτσι, επηρεάζεται ολόκληρο το σώμα, από τα μαλλιά μέχρι και τον κόλπο. Ένα άλλο από τα βασικά συστατικά του brand είναι το σκουαλένιο. Είναι γνωστό για την προώθηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων, εκτός από τις μαλακτικές του ιδιότητες. Ο συνδυασμός  σκουαλενίου και εκτοΐνης είναι ισχυρός στην κατακράτηση νερού. Η εκτοΐνη λειτουργεί κυριολεκτικά ως σύστημα άρδευσης. Αναζητά τα μέρη, όπου η υγρασία είναι πιο επειγόντως απαραίτητη, και το σκουαλάνιο την “κλειδώνει”.

 

 

 

Για τη Watts, το ταξίδι ευεξίας ξεκίνησε πολύ πριν από την εμμηνόπαυση, ακόμα και την ενηλικίωση. “Ήμουν παιδί της δεκαετίας του ’70 -η μαμά μου ήταν χίπις”. Η ίδια έχει πει πως η ανατροφή της περιελάμβανε χορτοφαγική διατροφή, σπιτικά ρούχα και πρακτικές διαλογισμού. Έτσι, η βιωσιμότητα και τα καθαρά συστατικά ήταν αδιαπραγμάτευτα για τη δημιουργία της “Stripes”.

 

 

Εννέα από τα προϊόντα συσκευάζονται σε γυάλινα μπουκάλια (δύο από αυτά είναι επαναγεμιζόμενα). Η μάσκα ψύξης προσώπου και η πυκνωτική μάσκα μαλλιών έρχονται σε δοχεία κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Το υαλουρονικό οξύ, το γλυκογόνο, το έλαιο acai και η βασική ιατρική της Αγιουρβέδα, η Ashwagandha, είναι μεταξύ των άλλων βασικών συστατικών στη σειρά της “Stripes”.

 

 

Παρά το νέο της εγχείρημα, η Watts δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από την υποκριτική σύντομα. Πρωταγωνιστεί στο remake της ανατριχιαστικής αυστριακής ταινίας του 2014, “Goodnight Mommy”, καθώς και στην επερχόμενη  σειρά του Netflix, “The Watcher”.

 

 Οι τιμές των προϊόντων της “Stripes” κυμαίνονται  από 40 έως 85 δολάρια και  είναι διαθέσιμα για αγορά στο Onda Beauty και στο  Iamstripes.com.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath