Home / Family  / Έχετε παιδί στην εφηβεία; Αυτά τα βιβλία είναι για εσάς!

Έχετε παιδί στην εφηβεία; Αυτά τα βιβλία είναι για εσάς!

Αν τον Σεπτέμβριο το παιδί σας θα διαβεί την πόρτα του Γυμνασίου, τότε η εφηβεία σάς χτυπά τη πόρτα. Αυτά τα βιβλία θα σας φανούν βοηθητικά!

O Σεπτέμβριος δεν είναι πια πολύ μακριά και, αν έχετε παιδί στην εφηβεία, θα έχετε ένα παραπάνω άγχος για το νέο ξεκίνημα στο Γυμνάσιο.

 

Σίγουρα, η εφηβεία είναι ένα ιδιαίτερο ηλικιακό στάδιο με πολλές προκλήσεις, μα αν διαχειριστείτε προσεκτικά τις. καταστάσεις, μπορεί να γίνει μια περίοδος που θα κυλήσει ομαλά.

 

Τα παρακάτω βιβλία σας δίνουν τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές, για να βιώσετε την εφηβεία πλάι στα παιδιά σας, με σωστούς χειρισμούς και όρια.

 

1.”ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ”, Aναστασία Κουρουπού, Εκδόσεις iWrite

Η γυναίκα ζει την εφηβεία δύο φορές, με την πρώτη να είναι η δική της, και η δεύτερη της κόρης της. Σίγουρα, η συνύπαρξη της μητέρας με την έφηβη κόρη είναι περίοδος εκπλήξεων, ανατροπών και απρόβλεπτων καταστάσεων. Μια δοκιμασία στις αντοχές της μητέρας!

Έζησα την εφηβεία των κοριτσιών μου αγωνιώντας ακριβώς όσο εσύ! Μέχρι που ανακάλυψα το μυστικό που μοιράζομαι. σε κάθε λέξη του βιβλίου. Απόλαυσε αυτό που συμβαίνει μόνο μία φορά, ερμηνεύοντας με ψυχραιμία και χιούμορ κάθε. βήμα της κόρης σου στην ενηλικίωση. Γίνε ανεξάντλητη πηγή ενθάρρυνσης. Γίνε ανεπιφύλακτη αγάπη! Εξασφάλισε ότι θα ζήσεις κάθε στιγμή το προνόμιο της δεύτερης εφηβείας που έχουν μόνο οι γυναίκες με κόρη!

 

2. “ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΟΥΝ”,Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις, Eκδόσεις Πατάκη 

Οι διεθνούς φήμης ειδήμονες στη συμβουλευτική οικογενειών Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις βοήθησαν εκατομμύρια. οικογένειες μέσα από το επιτυχημένο μπεστ σέλερ τους “Πώς να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν και πώς να τα. ακούτε ώστε να σας μιλούν”. Τώρα, επανέρχονται μ’ αυτό τον ζωντανό, πρακτικό οδηγό, που αντιμετωπίζει τα σύγχρονα. ζητήματα της εφηβείας. Στις σελίδες του θα ανακαλύψετε την καινοτόμο προσέγγιση των Φέιμπερ και Μάζλις για τη. δημιουργία ενός ειλικρινούς, ανοιχτού και γεμάτου αμοιβαίο σεβασμό διαλόγου ανάμεσα στους γονείς και τους εφήβους.

 

 

3. “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ, ΕΦΗΒΕΙΑ, ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ”, DELA KIENLE, Eκδόσεις Παρισιανού

Φίλοι, μουσική, αποσμητικό και ξυριστική μηχανή. Όλα αυτά γίνονται ξαφνικά πιο σημαντικά από τους γονείς, τους. κανόνες και το σχολείο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Αυτό το βιβλίο έχει να κάνει με τις ορμόνες, την τριχοφυΐα, τα ξεσπάσματα οργής, την “πρώτη φορά” αλλά και τη δομή. του εγκεφάλου. Ένας οδηγός συμβουλών για αγόρια, με ξεκάθαρα λόγια και αστείες εικόνες. Ένα βιβλίο… αποκλειστικά. για αγόρια, που καλό είναι (στα κρυφά βέβαια!) να το διαβάσουν και οι γονείς, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που τα μεγαλώνουν!

 

 

“ΕΦΗΒΕΙΑ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”, Hedvig Montgomery, Eκδόσεις Μεταίχμιο

Για τους γονείς η εφηβεία μπορεί να είναι περίοδος αμήχανη και δύσκολη. Λίγο καιρό πριν, το παιδί ζητούσε τη συμβουλή.και την αγκαλιά τους – τώρα κλείνεται στο δωμάτιο και στον εαυτό του. Αυτό το στάδιο της εξέλιξής του. μοιάζει να το απομακρύνει από όλα όσα ήταν σημαντικά μέχρι τότε, σαν να εξαφανίζεται το παρελθόν.

Ευτυχώς, αυτό δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Η ανεξαρτητοποίηση επιτυγχάνεται όταν το παιδί νιώθει ασφαλές. Αυτή την περίοδο είστε ταυτόχρονα λιγότερο σημαντικοί και περισσότερο απαραίτητοι. Με πολλούς τρόπους το έφηβο παιδί. σάς λέει: «Άφησέ με!» και συγχρόνως ψιθυρίζει: “Κράτα με!”. Δική σας δουλειά είναι να κάνετε και τα δύο.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath