Home / Good Life  / Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μέτσοβο!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μέτσοβο!

Μέτσοβο

Η πιο όμορφη περίοδος για να επισκεφτούμε τον Μέτσοβο είναι αυτή! Γιατί έχει καταφέρει να ξεχωρίσει αυτός ο προορισμός;

 

Τώρα που ο καιρός είναι λίγο καλύτερος είναι ευκαιρία να θαυμάσουμε τη χειμερινή ομορφιά της χώρας μας. Ένας από τους προορισμούς που προτείνουμε για μία χαλαρωτική απόδραση είναι το αγαπημένο σε όλους Μέτσοβο. Οι επισκέπτες τό έχουν ξεχωρίσει και εμείς σας δίνουμε όλους τους λόγους για να το επισκεφτείτε. Είναι μία πόλη που πρέπει να περπατήσετε, να χαθείτε στα σοκάκια της και να γνωρίσετε τους κατοίκους της. Ένα ορεινό χωριό στο οποίο έχει “ξεδιπλωθεί” υπέροχα η παραδοσιακή βλάχικη αρχιτεκτονική και ιστορία.

Κοντά στην κεντρική πλατεία θα βρείτε τον Αβερώφειο Κήπο, στον οποίο θα απολαύσετε τη μαγική θέα της οροσειράς της Πίνδου και έπειτα συνεχίστε προς τη λίμνη των Πηγών. Λίγο πιο πέρα θα ανακαλύψετε και την Πινακοθήκη Αβέρωφ, στην οποία θα γνωρίσετε από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης της Ελλάδας. Για μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν επισκεφτείτε και το Λαογραφικό Μουσείο! Μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που προσφέρει το Μέτσοβο, είναι το κυνήγι τρούφας στο δάσος του. Η τέλεια ευκαιρία για να συνδεθούμε με τη φύση!

Το φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο είναι απολαυστικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε κάτι πολύ σημαντικό! Να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα! Το διάσημο “Μετσοβόνε” από 90% αγελαδινό και 10% κατσικίσιο γάλα, μετά από ωρίμανση 3 μηνών -το γνωστό στενόμακρο κεφάλι με την χαρακτηριστική καπνιστή γεύση του. Τέλος, μία ξενάγηση στο Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και δοκιμή των εκλεκτών κρασιών του είναι must!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.