Home / Family  / Φιλοζωικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Φιλοζωικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Φιλοζωικές δράσεις
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Zώων, πολλοί είναι οι σύλλογοι που διοργανώνουν φιλοζωικές δράσεις. Ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε και δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τους τετράποδους φίλους μας.

 

Η 4η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους. Κάθε χρόνο, η μέρα αυτή εστιάζει στην ενημέρωση, προάγοντας την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ζώων. Φιλοζωικές οργανώσεις και τοπικοί φορείς ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους, ώστε να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους μικρούς μας φίλους, όπως τους αξίζει. Δείτε παρακάτω όλες τις εκδηλώσεις, που γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

 

φιλοζωικές δράσεις

 

Δήμος Ηρακλείου, Αττική – 1 & 2 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει ένα διήμερο αφιερωμένο στα ζώα, στις 1 & 2 Οκτωβρίου, από τις 17:00, στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πράσινου Λόφου. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου θα ενημερώσουν τους επισκέπτες σχετικά με τη φροντίδα, τον σεβασμό και την προστασία των ζώων, τόσο αδέσποτων, όσων και δεσποζόμενων! Στον χώρο θα λειτουργεί και bazzar, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν σε φιλοζωικές ομάδες.

 

φιλοζωικές

 

Παρουσίαση βιβλίου «Ο Μπακάκ-Άκης και η περιπέτειά του» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας” – Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας” και η συγγραφέας Ευαγγελία Ν. Συροπούλου προσκαλούν παιδιά ηλικίας 3-12 ετών ή και μεγαλύτερα να ακολουθήσουν τον μικρό Μπακάκ-Άκη στην περιπέτειά του. Η συγγραφέας θα διαβάσει την περιπέτεια του Μπακάκ-Άκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά, κατασκευές και ζωγραφική με θέμα “Βατραχάκια και άλλα ζωάκια”.

 

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

 
“Ζώα με γραμμές και σχήματα” στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο – Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Το Πολιτιστικό ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει, με τη σειρά του, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με ένα μοναδικό εικαστικό εργαστήρι. Μέσα από αυτήν τη δράση, τα παιδιά Α-Γ Δημοτικού, θα μάθουν να σέβονται και να προστατεύουν τα ζώα, με τον πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο καθημερινά, εκτός Τρίτης, τηλεφωνικώς στο 24210 29844.

 

Δήμος Λευκάδας – Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Λευκάδας μάς καλεί, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 17:30-21:00, για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Στην Κεντρική Πλατεία θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες, με στόχο οι επισκέπτες να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και -γιατί όχι- να υιοθετήσουν τα αδεσποτάκια του Δήμου!

 

φιλοζωικές δράσεις

 
Μια φορά κι έναν καιρό στο Μπαλισιγκούν, στον Ελληνικό Κόσμο – Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Ο Ελληνικός Κόσμος καλεί όλα τα μικρά παιδιά σε ένα μαγικό ταξίδι, στο νησί Μπαλισιγκούν, όπου κατοικούν μόνο ζώα! Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, τον κόσμο των ζώων.

 

Ημέρα Υιοθεσίας Ζώων του φιλοζωικού συλλόγου FORGOTTEN STRAYS & Eco-Librium, Μεταμόρφωση Αττικής – Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διοργανώνεται μία όμορφη εκδήλωση στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 10:30-15:30, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 16 & Πλάτωνος. Οι διοργανωτές μάς περιμένουν για μία μέρα αφιερωμένη σε όλους τους μικρούς μας φίλους!

 

Η ευαισθητοποίηση, η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada