
Θεωρείται υπερβολή το πεντικιούρ το φθινόπωρο; Όχι! Αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε!
Οι περισσότερες από εμάς δίνουμε περισσότερη σημασία στο μανικιούρ μας, παραμερίζοντας τη φροντίδα των ποδιών μας. Ειδικά τους κρύους μήνες εγκαταλείπουμε σχεδόν τελείως το πεντικιούρ, με τη δικαιολογία ότι φορούμε συνεχώς κλειστό παπούτσι. Το πεντικιούρ το φθινόπωρο χαρακτηρίζετα ως υπερβολή, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορούμε να περιποιούμαστε τα νύχια των ποδιών μας όλο τον χρόνο, δίνοντας τους τη φροντίδα που χρειάζονται! Ας δούμε γιατί!
Τα κλειστά παπούτσια και οι κάλτσες δε βοηθούν τα πόδια μας να “παίρνουν” αέρα και συνεπώς γίνονται πιο εκτεθειμένα σε μολύνσεις. Δεδομένου ό,τι τα πόδια μας δέχονται καθημερινά όλο το βάρος του σώματος μας, το πεντικιούρ το φθινόπωρο, συνοδευμένο από ένα μασάζ θα τα ανακουφίσει. Θα μας βοηθήσει να αποβάλλουμε την πίεση της περιοχής και να χαλαρώσουμε. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές φορούμε πέδιλα με καλσόν, οπότε θέλουμε να έχουμε και ένα περιποιημένο πεντικιούρ.
Αργότερα όταν η θερμοκρασία θα πέσει πολύ, η ξηρότητα θα δημιουργήσει προβλήματα στα πόδια μας, ειδικά στις φτέρνες. Με μία περιποίηση από τη nail artist σας κάτι τέτοιο θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Το σωστό σχήμα και η φροντίδα μόνο καλό θα κάνει στα νύχια και τα πόδια σας. Γι αυτό και συνιστάται να γίνεται κάθε μήνα. Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήνουμε τα νύχια μας μεγάλο διάστημα με το ίδιο μανικιούρ, ενώ φορούμε κλειστά παπούτσια, γιατί θα υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες.
All photos source Instagram