Home / Beauty  / Η Estée Lauder προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μάχη κατά του Covid-19

Η Estée Lauder προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μάχη κατά του Covid-19

estee lauder
Δωρίζει 2 εκατομμύρια ευρώ στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ενώ παράλληλα ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της στη Νέα Υόρκη για την παραγωγή αντισηπτικών.

Σύμφωνα με την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή του, ο όμιλος Estée Lauder Companies (ELC), με κύριο γνώμονα τις δυνατές οικογενειακές αξίες που τον διέπουν και με πνεύμα συνεισφοράς, συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τις κοινότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρές δυσκολίες. 

 

estee lauder

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Estée Lauder Companies και το φιλανθρωπικό ίδρυμα The Estée Lauder Companies Charitable Foundation (ELCCF), χρηματοδότησαν τους παρακάτω οργανισμούς:
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, χορηγήθηκε δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα – Doctors Without Borders / Médecins Sans Frontières (MSF), προκειμένου να στηρίξουν το διαρκές σωτήριο έργο τους σε όλο τον κόσμο, να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊο σε χώρες με ανεπαρκείς πόρους, καθώς επίσης και σε χώρες που επλήγησαν έντονα.
  • Στην Κίνα, περισσότερα από 800.000 δολάρια αποδόθηκαν στις προσπάθειες ανακούφισης από τον ιό. Τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαγκάης και το ίδρυμα Give2Asia. Επιπλέον, χορηγήθηκαν δωρεές σε είδος ύψους 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμα China Women’s Development Foundation, προκειμένου να υποστηρίξουν το ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Καθώς η κρίση του COVID-19 εξελίσσεται, η ELC θα συνεχίσει να ευθυγραμμίζει τους φιλανθρωπικούς πόρους της βάσει των αναδυόμενων αναγκών, δίνοντας προτεραιότητα στην παροχή τροφής, ιατρικής βοήθειας καθώς και της βοήθειας για έκτακτες ανάγκες.

 

 

O Προέδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. William P. Lauder και ο CEO κ. Fabrizio Freda σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενους της εταιρείας αναφέρουν ότι θα παρουσιάσουν ευρύτερες πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες και ότι παρά την πανδημία, η παγκόσμια ομάδα συνεχίζει να κρατάει την επιχείρηση σε κίνηση, επισημαίνοντας ότι έχουν εφαρμοστεί βελτιωμένα πρωτόκολλα υγιεινής και καθαριότητας, κοινωνική αποστασιοποίηση και εναλλασσόμενες βάρδιες στους χώρους εργασίας όπου η εργασία από το σπίτι δεν είναι δυνατή.

“Αξιολογούμε διαρκώς τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων και των κοινοτήτων μας. Θα χρειαστεί συλλογική δράση για να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη και ανακούφιση σε όλους όσους τη χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτών των αβέβαιων χρόνων”, Nancy Mahon, Nancy Mahon, Senior Vice President of corporate citizenship and sustainability.”

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος Estée Lauder Companies συμμετέχει στο κίνημα παραγωγής αντισηπτικού, για ομάδες και πληθυσμούς υψηλής ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού. Για αυτό το λόγο ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της στο Melville της Νέας Υόρκης, προκειμένου να παράγει αντισηπτικό χεριών.

 

 

«Ο Όμιλος Estée Lauder Companies συνεισφέρει υπερήφανα στην ενίσχυση των ευρύτερων προσπαθειών που γίνονται για τη νόσο COVID-19, θέτοντας ξανά σε λειτουργεία τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Melville, με σκοπό να γίνει παραγωγή αντισηπτικού χεριών για τις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και για το ιατρικό προσωπικό. Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενους μας οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα, για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές, υποστηρίζουν αυτή τη σημαντική, ζωτικής σημασίας, προσπάθεια», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Στον Όμιλο Estée Lauder Companies (ELC) ανήκουν οι:

Estée Lauder, Clinique, MAC, La Mer, Bobbi Brown, Tom Ford, Aveda, Jo Malone London, Darphin, DKNY, Bumble & bumble, Michael Kors, smashbox, Lab Series, Origins, Tommy Hilfiger, Kiton, Aramis, Ermenegildo Zegna, AERIN, Editions de Parfums Frederic Malle, GLAMGLOW, By Kilian, αλλά και άλλες.

www.elcompanies.com

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!