Home / Cozyhome  / Architecture  / Vino Houses: Μεθώντας από ομορφιά…

Vino Houses: Μεθώντας από ομορφιά…

cozy vibe architecture santorini

 

Όταν η ομορφιά της Σαντορίνης συναντά το καλό κρασί και την άριστη διαμονή.

H Σαντορίνη είναι φημισμένη όχι μόνο για το ηλιοβασίλεμά της αλλά και για την εξαιρετική ποικιλία κρασιών που διαθέτει. Στο Vino Houses σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε και τα δύο αυτά μοναδικά στοιχεία του νησιού, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών, καθώς το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος συναντά το βαθύ κόκκινο του κρασιού…

 

To Vino Houses αποτελεί ένα μικρό σύμπλεγμα από τρία καλοκαιρινά διαμερίσματα, στον παραδοσιακό οικισμό Φοινικιά της Σαντορίνης, ένα από τα χωριά του νησιού που δεν έχει αγγίξει ο τουρισμός, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Οία, μακριά από την πολύβουη καλντέρα. Με θέα την παραλία, απλώνεται ανάμεσα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία, στις πλαγιές γεμάτες από πέτρινες πεζούλες και αλώνια. Η περιοχή αυτή συνομιλεί με τη γη και καθώς πρόκειται για έναν οικισμό των ανθρώπων του κάμπου, διέπεται αρχιτεκτονικά από μέτρο, χωρίς υπερβολές στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στον διάκοσμο αυτών.

 

cozy vibe architecture santorini

 

Πρόκειται για μια αναπροσαρμογή της λειτουργίας ενός κτιρίου που προοριζόταν αρχικά για ιδιωτική καλοκαιρινή κατοικία και με σκοπό την τουριστική της πια χρήση, μετατράπηκε σε καλοκαιρινά boutique διαμερίσματα. Χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της αναδιαμόρφωσης του κτιριακού κελύφους, με σχεδόν ανεπαίσθητες οικοδομικές αλλαγές στο εσωτερικό, μελετήθηκε η μετατροπή χρήσης και διαμορφώθηκαν οι εξωτερικοί χώροι ως προς τις επιπλέον παροχές που ζητήθηκαν.

 

Ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων Στάμος Χονδροδήμος, ιθύνων νους της Interior Design Laboratorium, έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα του σχεδιαστικού λόγου, την προσαρμογή του εσωτερικού στη μορφολογία του περιβάλλοντος τοπίου. Φυσικότητα και γη, ήταν οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες εργάστηκε, εξερευνώντας τρόπους να μεταβληθεί ένα σκληρό εσωτερικό περίβλημα, σε ανάλαφρο και φυσικό μόρφωμα συνέχισης της ίδιας αισθητικής διαλέκτου με το εξωτερικό περιβάλλον.

 

cozy vibe architecture santorini

 

cozy vibe architecture santorini

 

To Vino Houses αποτελείται από χώρους σύγχρονους και ταυτόχρονα παραδοσιακούς, με γήινη αύρα και αέρινο χαρακτήρα. Γι’ αυτό ακριβώς και “ντύθηκαν” με φυσικά υλικά όπως μασίφ ξύλο, σοβά, μάρμαρο, σχοινί και τερακότα. Η ηρεμία του λευκού συνθέτει ένα άκρως ανεπιτήδευτο στυλ, μέσα σε χώρους που αποπνέουν οικειότητα, καθαριότητα και θέρμη. Τα διαμερίσματα χαρακτηρίζονται από λιτές γραμμές μέσα σε ένα ευάερο και ευήλιο περιβάλλον, το οποίο έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το εξωτερικό φυσικό τοπίο.

 

Οι λευκές λείες επιφάνειες μέσα αλλά και έξω, πιστές στη νησιώτικη αρχιτεκτονική, διαρρηγνύονται από μικρές χρωματικές παρεμβάσεις, πάντα στα πλαίσια της γήινης παλέτας. Τα γαλάζια κουφώματα, ακολουθούν με τη σειρά τους το παραδοσιακό γαλανόλευκο δίδυμο. Κεραμικά αγγεία που μεταμορφώνονται σε νεροχύτες με πλατιές γούρνες, γυάλινα δοχεία κρασιού, νιπτήρες από πηλό, ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι με αέρινα υφάσματα, θολωτές καμάρες, ψάθινα καλάθια, πλεχτά πουφ, coffee tables από φυσικό ξύλο και σχοινί καθώς και παγκάδες που πάνω τους ξαπλώνονται μαξιλάρες, συνθέτουν χώρους που “αναπνέουν” και εξασφαλίζουν μια άνετη και αναζωογονητική διαμονή.

 

cozy vibe architecture santorini

 

cozy vibe architecture santorini

cozy vibe architecture santorini  cozy vibe architecture santorini

 

Οι ευρύχωρες χτιστές βεράντες των διαμερισμάτων, ενδείκνυνται για στιγμές ανάπαυσης κάτω από το αιγαιοπελαγίτικο φως. Χαλαρώστε στο προσωπικό σας jacuzzi και αφήστε τη φυσική ομορφιά του τοπίου να σας κατακλύσει, με το βλέμμα να χάνεται ανάμεσα στο πράσινο των αμπελώνων και στο μπλε του Αιγαίου. Όταν πέσει το βράδυ, απολαύστε ένα ποτήρι Vinsanto ή Ασύρτικο καθώς τα φώτα της Σαντορίνης μπερδεύονται μακριά στον ορίζοντα με το φως του έναστρου ουρανού. Κι αν από το πρώτο κιόλας ποτήρι νιώσετε μια γλυκιά ζαλάδα, μην αναρωτηθείτε. Μόλις μεθύσατε από τη μοναδική ομορφιά αυτού του τόπου…

 

Interior Design Laboratorium

Stamos Hondrodimos

Τ. 6946959482

[email protected]

www.idlaboratorium.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath